Gazi Devlet rengarenk

Gazi Devlet rengarenk
Samsun Gazi Devlet Hastanesi rengarenk oluyor. Hastanenin acil bölümünde başlatılacak olan triaj uygulaması ile hastalar durumlarının aciliyetine göre kırmızı, siyah, yeşil ve sarı renkli bölümlerde tedavi olacak. Artık acil serviste kalp hastası sıra

beklerken grip hastaları tedavi olmayacak

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde triaj uygulaması ile acil servise başvuran hastaların aciliyet durumuna göre renk kodlaması yapılarak daha iyi hizmet verilmesi planlanıyor. Siyah, kırmızı, yeşil ve sarı renklerden oluşan triaj bölümünde hastalığın durumuna göre belirlenen renkli müdahale odalarının yapımı devam ediyor. Kırmızı ve siyah renkler çok acil hastaları kabul ederken yeşil ve sarı bölümler daha basit hastalarla ilgilenecek. Yaklaşık 20 gün sonra kullanılmaya başlanacak olan triaj uygulaması ile ilgili ayrıntılı bilgileri Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet İsmailoğlu ve Acil Uzman Doktoru Ertan Sönmez verdi.

BAŞHEKİM TRİAJ UYGULAMASINI DEĞERLENDİRDİ

Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet İsmailoğlu, "Acil servise başvuran hastaların iki türlü girişi bulunacak. Bunlardan biri ambulans girişi diğeri ise ayaktan tedavi girişi. Ambulans girişi eski acil girişi tarafından yapılacak ve buradan girişi gerçekleşen hastalar triaj sınıflamasına uğramadan direk olarak kırmızı ve siyah alanın bulunduğu bölüme alınacaktır. Ayaktan tedavi girişine hastayı dışarıda karşılayan ekip sedye ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olan hastalara yardım edecekler. Kapıda bulunan karşılama hostesleri hastayı triaja yönlendirecek. Yeni yapılan acil bölümünün ön kısmında triaj görevlisi görevlisi bulunacak. Bu görevliler kısa bir değerlendirme ile hastanın hangi triaj alanına gitmesi gerektiğine karar verecekler. Kırmızı alana gitmesi gereken hastalar hızlı bir şekilde kırmızı alana ve siyah ise hızlı bir şekilde resüsitasyon odasına alınacaklar. Aciliyeti diğerlerine göre daha az olan hastalar ise yeşil ve sarı bölüme yönlendirilecek" dedi.

ACİL HASTALAR SIRA BEKLEMEYECEK

Gazi Devlet Hastanesi Acil Uzman Doktoru Ertan Sönmez ise tadilatı devam eden alanları dolaşarak uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Sönmez, "Eski sistemde acil bölümüne başvuran hastalar sırayla tedavi ediliyordu. Ancak ciddi hastalar sıra beklerken basit hastalar tedavi oluyordu. Bu uygulama ile hastalar aciliyetine göre kırmızı, siyah, yeşil ve sarı renkli bölümlere yönlendirilecek. Bu sistem ihtiyaçlarımıza en kısa zamanda cevap verecektir" diye konuştu.

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN UMUTLU

20 gün sonra faaliyete geçecek olan triaj uygulamasını değerlendiren vatandaşların oldukça umutlu oldukları gözlendi. Regaip Sekmen isimli vatandaş bu sistem ile birlikte hastaların doktora daha kolay kavuşacağını belirtirken, Halil Mercimek ise hastanede sıra bekleme olayının bitmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Hastanelerdeki en büyük sıkıntıların sıra beklemek olduğunu savunan Zülfikar Karaca da bu uygulamayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Berat Doğan ÖZKABADAYI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum