Gayrimenkul sektörü büyüyor

Gayrimenkul sektörü büyüyor
Türkiye'de önemli sektörlerden gayrimenkul faaliyetleri, ülke ekonomisinin büyümesine üst üste 59 çeyrektir katkı veriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ülke ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde (ocak-mart dönemi) yüzde 5,7 büyüdü. Büyümenin iktisadi faaliyet kollarına göre dağılımında inşaat sektörü yüzde 11,1'lik performansla ilk sırada yer aldı. İnşaat sektörüyle yakından ilişkili olan gayrimenkul faaliyetleri sektöründeki büyüme trendi de dikkati çekti.

Son 59 çeyrektir üst üste ülke ekonomisinin büyümesine pozitif katkı veren gayrimenkul faaliyetleri sektörü, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,5 büyüdü. Sektör en son 2009'un ikinci çeyreğinde küçülmüştü. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici, 250 alt sektörü besleyen gayrimenkul sektörünün ekonomiye katkısının 15 yıldır kesintisiz devam ettiğini belirtti.

Ocak 2023'te inşaat sektöründe çalışan ücretli sayısının 1 milyon 552 bin seviyesinde olduğunu hatırlatan Çekici, "Mart 2024 itibarıyla rakam 2 milyon 56 bin kişiye çıktı. 504 bin artış var. Satılan konut adedi açısından da OECD ülkeleri arasında ABD'den sonraki en büyük pazarız. Türkiye, 2023'te konut satışında yüzde 17 küçülme yaşasa da Avrupa'da en canlı pazar olmayı koruyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.