"Gayrimenkul" güvenli liman olma statüsünü koruyacak

"Gayrimenkul" güvenli liman olma statüsünü koruyacak
Ticari Gayrimenkul Uzmanı Fatih Tutar, yaptığı açıklamada gayrimenkul sektörünün güvenli liman olma statüsünü koruyacağını ifade etti.

Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Remax Kuzey Ticari Gayrimenkul Uzmanı Fatih Tutar, 2024 yılına yönelik olarak konut satışlarındaki düşüşe rağmen, sektörde bir canlanma beklediklerini söyleyerek, “Özellikle kentsel dönüşüm hamlelerinin ve özel sektör ile kamunun açıklayacağı kampanyaların bu süreçte oldukça etkili olacağını düşünüyorum. Bununla beraber yerel seçimler sonrasında maliyetler tarafında daha stabil bir piyasanın oluşması da sektörümüzü olumlu yönde etkileyecektir. Dolayısıyla bu şartlar altında bu sene de 1 milyonun üzerinde konut satışı olacağını ve gayrimenkulün güvenli liman olma statüsünü koruyacağını öngörüyorum. Öte yandan faizlerin yüksekliği sebebi ile ipotekli konut satışlar ise sınırlı kalacaktır.” dedi.

"SAMSUN'DA ARTIYOR"
Gayrimenkul yatırımı, mülk satın almak veya gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO) aracılığıyla gayrimenkul endekslerine yatırım yapmak gibi çeşitli şekillerde gerçekleştirilebildiğine dikkat çeken Tutar, “Gayrimenkul genellikle orta riskli bir yatırım olarak kabul edilir ve uzun vadeli getiri sağlama potansiyeline sahiptir. Samsun'da ise gayrimenkul yatırımlarının daha da arttığını görüyoruz. Şu anda faizler olabildiği en yüksek seviyede. Bugünden sonra iniş ivmesi bekleniyor. Aşağı doğru seyredecek bir rotasyon durumunda, gayrimenkul piyasasındaki hareketlilik zamları da beraberinde getirecek. Bunun bilincinde olan yatırımcılar, şimdiden ticari gayrimenkul yatırımlarına başladı” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.