Gasp ve alıkoyma iddiasına 17 yıl 6 ay hapis
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, yaklaşık bir yıl önce meydana gelen olayda, Doğupark'taki bir otomobil içinde oturan Gülbeyaz B. (20) ve erkek arkadaşı Ahmet Sami Ç.'nu (27) tabanca zoruyla tehdit edip Toptepe mevkisine götürdükten sonra Ç.'nu silah kabzası ile başından yaraladığı, B.'ın da cep telefonunu gasp ettiği iddia edilen Aydın Y.'ın (38) yargılanmasına devam edildi.
Hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma, ruhsatsız silah taşıma" gibi suçlardan dava açılan tutuklu sanık, olayı hatırlamadığını iddia etti.
"O akşam çok alkol almıştım. Ne yaptığımı hatırlamıyorum" diyen sanık, suçsuz olduğunu savundu.
Mağdurların katılmadığı duruşmada savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma ve ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplam 17 yıl 6 ay hapse mahkum etti.