Fındık kokarcasıyla mücadele projesi

Fındık kokarcasıyla mücadele projesi
Fındık üretiminde ve özellikle ihraç edilen fındıklarda kalite açısından sorun olan Fındık Kokarcası ile ilgili Samsun'da 3 yıl süreli mücadele başlatıldı

Fındık üretiminde ve özellikle ihraç edilen fındıklarda kalite açısından sorun olan Fındık Kokarcası ile ilgili Samsun'da 3 yıl süreli uygulanacak "Fındık Yeşil Kokarcası Mücadele ve Uygulama Projesi" tanıtım toplantısı Samsun İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
Proje ile ilgili Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü M. Emin Şahin, Uzman Kadir Melan, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden konu uzmanları Dr. Kibar Ak ve Uzman Doğan Işık tarafından Bafra, Ondokuzmayıs, Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy, Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık Tarım İlçe Müdürlüklerinden İlçe müdürleri ve teknik elemanlara bilgi verildi.