Fındık fiyatları belli olacak

Fındık fiyatları belli olacak
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 81 ilin Türkiye esnaf ve Sanatkar odası temsilcileriyle yaptığı görüşmeye katılan Genççakır, fındık fiyatlarının bugün açıklanacağını ifade etti

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Metin Genççakır, iki gün önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu arasında gerçekleştirilen toplantıda, Bakan Babacan'dan fındık fiyatlarının pazartesi günü açıklanacağı sözünü aldıklarını ifade etti.

TEŞVİK SIKINTILARA ÇARE OLMADI
Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği temsilcileriyle bir araya gelen Babacan'ın sorunları dinlediğini ifade eden Genççakır, bakanın sorunların çözümü noktasında çok sayıda kamu kuruluşun ortak çalıştığını belirttiğini ifade etti. Bakan Babacan'a Samsun ve bölgeyle alakalı çarpıcı tespitleri sunduğunu belirten Genççakır, "Bakanımıza Samsun'u da içine alan son teşvik yasasının esnafının sıkıntılarına yeterince çare olmadığını, Teşvik yasasında belirtilen maddelerin küçük esnaf yerine daha çok büyük işletmeleri ve holdinglerin yararlanacağı hükümleri taşıdığını ifade ederek, yapılacak değişiklerle yasanın işlevselliğinin daha da artırılabileceğini dile getirdim" diye konuştu.

CAN SUYU, ESNAF İÇİN ÖNEMLİ
Mayıs ayında alınan KOBİ'ler ve imalatçı esnaf-sanatkarlara yönelik Sıfır Faizli Cansuyu Kredi'nin hala onaylanmadığını Babacan'a ayrıca belirttiğini ifade eden Genççakır, "Yaşanan küresel kriz ortamında, KOBİ'lerimizin ve imalatçı esnaf sanatkarımızın yaşadığı finans ihtiyacının karşılanmasına dönük olarak, ortaya çıkarılan cansuyu kredisinin Samsunlu esnafımız için hayati öneme sahip olduğunu bakanımıza izah ettik. Bu konuyla ilgili mevzuatın aşılarak en kısa sürede çözüme ulaştırılacağı yönünde açıklamaları bizim için sevindirici oldu. Babacan'ın tüm il temsilcilerinin taleplerini not aldığını ifade eden Genççakır, Babacan'ın bu notları Başbakan Erdoğan'a ulaştırılcağını ve en kısa sürede çıkan sonuçlara göre gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.