FINDIĞI İYİ KURUTUN

FINDIĞI İYİ KURUTUN
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, fındık üreticilerini fındıkta aflatoksin oluşumu konusunda uyardı.


Havaların yağışlı gitmesinden dolayı üreticilerin fındıklarını kurutmakta zorlandığını söyleyen Musa Sağlam, bu durumun fındıkta aflatoksin oluşumunun oluşmasına neden olabileceğine dikkat çekti. Sağlam yaptığı açıklamada, “Fındık bizim milli ürünümüzdür. Bu kadar önemli bir ürünün ihraç yönü olması dolayısıyla ülke itibarımızı da etkileyen aflatoksin sorunu vardır.

YAĞIŞLARDA FINDIĞIN ÜZERİ MUTLAKA KAPATILMALI
Aflatoksin gerek üreticileri ilgilendirdiği gibi, sanayiciyi ve tüketiciyi de ilgilendirmektedir. Özellikle son dönemlerde yaşanan yağışlar neticesinde vatandaşımız da bir tedirginlik oluştu. Yağışlar dolayısıyla sürekli fındığın üzerini kapatmak zorunda kaldılar.

FINDIĞIN ÇOK İYİ KURUMASI GEREK
Bu da fındıkta aflatoksin oluşmasına neden olabilir. Vatandaşımızın fındığın kabuğundan ayrıldıktan sonra yani patoz sonrasında çok iyi kurutması gerekmektedir. Fındıkları naylon çuvallarda değil yünlü çuvallarda saklamalıdırlar. Üretici fındıktaki nem oranını yüzde 5'lere düşürmesi gerekmektedir. Fındıkta aflatoksin oluşmaması için iyi kurutulması büyük önem arz etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.