Filistinli ödüllü yönetmen Samsun'a geliyor

Filistinli ödüllü yönetmen Samsun'a geliyor
Filistin Direniş Sineması' etkinliğinde sekiz aydır İsrail'in amansız saldırılarıyla mücadele eden Filistin halkının mücadelesine ışık tutan filmler gösterilecek. Filistinli yönetmen Ahmad Saleh de Samsun halkıyla buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 ilde düzenlenecek Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü durağı 8-16 Haziran tarihleri arasında Samsun olacak. Etkinlik kapsamında sekiz aydır İsrail'in amansız saldırılarıyla mücadele eden Filistin halkının mücadelesine ışık tutan filmlerin gösterildiği 'Filistin Direniş Sineması' etkinliği de Samsunlularla buluşacak.

belgesel.jpeg

'Filistin Direniş Sineması' etkinliğinde festivalin ilk günü olan 8 Haziran'da Samsun Müzesi Konferans Salonu'nda Filistin halkının yaşadıkları drama ve mücadele tarihine odaklanan biri belgesel dört yapım izleyici ile buluşacak. Film gösterimleri, Ensar Altay'ın İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıların dehşet verici boyutunu ve Filistin halkının bu acımasız saldırılar karşısındaki çaresizliğini gözler önüne seren 25 dakikalık Witness (Şahit) belgeseli ile başlayacak.

film3.jpeg

Ardından Stop-Motion tekniği kullandığı animasyon yapımları ile dünyanın birçok saygın festivalinde ödülleri toplayan Filistinli yönetmen Ahmad Saleh'in üç animasyonu izleyici ile buluşacak. Samsunlular Saleh'in nesiller boyu ferah, güzel ve cömert bir evde yaşayan bir ailenin hikâyesini anlattığı 4 dakikalık 'Hause' (Ev), bir savaş bölgesinde hayatta kalmaya çalışırken müzik çalmayı hayal eden iki erkek çocuğunun şiirsel hikayesini anlattığı 11 dakikalık 'AYNY-The Seconds Eye' (AYNY-İkinci Gözüm) ve Filistinli bir annenin gerçek hikayesine dayanan 16 dakikalık 'Night' (Gece) animasyonlarını peşpeşe izleyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.