Filistin için Batı dünyası sesini çıkarıyor mu?

Filistin için Batı dünyası sesini çıkarıyor mu?
AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Samsun'da konuştu. Yenişehirlioğlu, "Filistin’de binlerce evlat öldürülüyorken, çocuklar katlediliyorken medeni denen Batı dünyası sesini çıkarıyor mu?" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Türkiye Yüzyılı’nda Edebiyat ve Sinema’ konulu söyleşi programı düzenlendi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı program Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi.

bahadir-yenisehirlioglu-filistin-icin-bati-dunyasi-sesini-cikariyor-mu-7.jpg

Konuşmasında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına değinen AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, “Biz kendi geçmişimizi inkar ederek var olacağımıza inandık ama bu yanlışa düştük. Hayvan hakları dediğinizde bugün çok konuşulan hadise bize Batı'dan gelen bir kavram değil. Kendi medeniyet kodlarımızda var. Onların medeniyetinde insanların kafaları giyotin ile kesilirken, işkence edilirken bizim medeniyetimizde bir yerden bir yere göç ederken ayakları, kanatları kırık olan leylekler için laklakhane denilen hastaneler inşa edilmişti. Hangimizin kodları daha medenidir. Bugün Filistin’de binlerce evlat öldürülüyorken, çocuklar katlediliyorken, paramparça olmuş cesetleri anneler kucaklarında hastanelere taşırken medeni denen Batı dünyası sesini çıkarıyor mu? Hani onlar çağdaştı, hani onlar moderndi, hani onların kodları ile kodlanırsak insan olacaktık. Demek ki kendi kültürünü, kendi sanatını, kendi edebiyatını var ettiğin takdirde bir medeniyet havzası oluşturabiliyorsun. Edebiyat da böyle. Kelam güçlü bir şeydir" şeklinde konuştu.

bahadir-yenisehirlioglu-filistin-icin-bati-dunyasi-sesini-cikariyor-mu-3.jpg

Başkan Demir’in, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’na hediye takdim etmesinin ardından program sona erdi.

bahadir-yenisehirlioglu-filistin-icin-bati-dunyasi-sesini-cikariyor-mu-9.jpg

bahadir-yenisehirlioglu-filistin-icin-bati-dunyasi-sesini-cikariyor-mu-10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.