‘Fidan yoksa izin de yok’

‘Fidan yoksa izin de yok’
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede yeşil alanların artması için uygulama başlattığını açıklayarak, “Yeni binalarında daire ve dükkan sayısı kadar fidan dikmeyenlere yapı kullanım izni vermeyeceğiz” dedi.

Atakum İlçesinin daha da yeşillenmesi için düğmeye bastıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yeni binaların bahçelerine konut ve dükkan sayısı kadar fidan dikilmesi şartı getirdiklerini belirtti.

'FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞACAK'
Bu şarta uymayan bina sahiplerine yapı kullanım izni verilmeyeceğini ifade eden Başkan Taşçı, “Atakum İlçesi'nde konut sayısı sürekli artıyor. Yeşil alanların da aynı doğrultuda artması için çalışma içerisindeyiz. Yeni konutlara 'fidan dikme' zorunluluğu getirdik. Bu anlamda yapımı tamamlanan binalar bittiğinde bahçesine o binada yer alan daire ve dükkan sayısı kadar fidan dikilecek. Şöyle ki binada 10 daire ve 2 dükkan varsa bahçesinde 12 fidan toprakla buluşacak. Eğer bahçesinde alanı yoksa Atakum Belediyesi tarafından belirlenmiş alanlara fidanlar dikilecek. Bu şekilde hareket etmeyenlere belediyemiz tarafından yapı kullanma izni verilmeyecek” diye konuştu.

DAHA YEŞİL ATAKUM
Yeşil alanların artması için kapsamlı bir çalışma programı içerisinde olduklarını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Çocuklarımıza binalar arasında sıkışmış bir ilçe bırakmayacağız. Geleceği planlıyor ve bu kapsamda 'yeşillendirme' çalışmaları yapıyoruz. Bina sahiplerine uyguladığımız fidan dikme zorunluluğu da bunun bir parçası. Doğanın tüm güzelliklerini içerisinde barındıran Atakum'un daha yeşil, daha güzel olması için farklı projelerin de hazırlığı içerisindeyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.