Festival için son toplantı yapıldı

Festival için son toplantı yapıldı
Havza’da bu yıl 29.cusu düzenlenecek olan 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali için oluşturulan Festival Kutlama Komitesi, festival öncesi son toplantısını gerçekleştirildi.

Havza Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Belediye Başkanı Murat İkiz'in başkanlığında komite üyeleri bir araya geldiler ve hazırlıklar gözden geçirildi. Kaymakam Ayvat, festival takvimin son şeklini aldığını ifade ederek; “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladıktan sonra Festivalimiz 20 Mayıs tarihinde başlayacak ve 26 Mayıs’ta sona erecek.” dedi. Belediye Başkanı İkiz ise festivalin en güzel şekilde idrak edilmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını belirterek; “ Yıllardır ilçemizin mahalli bayramı olan ve bu yıl 29.’cu sunu düzenleyeceğimiz 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivalimiz için gerekli görevlendirmeler ve hazırlıklarımı yaptık. Festival yürüyüşümüz ile başlayacak olan festivalimiz yayla şenlikleri ile sona erecek.” diye konuştu. Konuşmaların ardından festival takvimi ve hazırlıkları son kez gözden geçirilerek gerekli güvenlik tedbirleri ve görevlendirmeler yapıldı.

Oluşan Festival Takvimi ise şu şekilde oluştu;

20 Mayıs 2024 Pazartesi; Festival Yürüyüşü ve Mehter Takımı, Bisiklet Gösterisi, Voleybol Halk Turnuvası

21 Mayıs 2024 Salı; Karadeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşleri

22 Mayıs 2024 Çarşamba; Gençlik Festivali, Futbol Şenliği

23 Mayıs 2024 Perşembe; Havza Organize Sanayi Bölgesi ve İlk Kıvılcım Kadın Üretim Kooperatifi Ürün Fuarı, Floor Curling Turnuvası

24 Mayıs 2024 Cuma; İlk Miting Metnin Okunması, Kurtuluş Yürüyüşü, Halk Konseri

25 Mayıs 2024 Cumartesi; Çelenk Sunma Töreni, OTAT Ulusal Satranç Turnuvası, Resmi Törenler, Yayla Şenlik Ateşinin Yakılması, Fener Alayı ve Bayrak Yürüyüşü, Havai Fişek Gösterisi, Halk Konseri

26 Mayıs 2024 Pazar; Halk Oyunları Gösterisi, Buzağı Yarışması, Çuval Yarışı, Halat Çekme, Yumurta Yarışı, Keşkek Dağıtımı, At Yarışları, Motosiklet Gösterisi, Cirit Gösterisi, Okçuluk Gösterisi, Uçurtma Gösterisi ve Halk Konserinin yer aldığı Aslançayırı Yaylası Şenlikleri.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.