Fatsa'da göç başladı

Fatsa'da göç başladı
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, mahalli idareler seçimlerinde ilçe merkezinden köylere ve beldelere giden 10 bin nüfusluk kayıpları yüzünden ilçenin İller Bankası payından 2 milyon TL kaybı olduğunu açıkladı.

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Halk Kütüphanesi'nde sivil toplum temsilcileri, muhtarlar ve okul müdürleri ile bir toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, ilçe nüfusunun gerçek sayısını yeniden bulması için bir çalışma başlattıklarını belirtti. Yurdaer, “Biz ilçenin gerçek nüfusu neyse o olsun istiyoruz. Kim nerede ikamet ediyorsa orada otursun. İlçe merkezinde oturup bir kişinin köye gidip yazılması son derece yanlış. Buna bağlı olarak ilçe, yararlanması gereken bir çok imkanlardan yararlanamıyor” dedi.
“GİDEN 10 BİN NÜFUSUMUZU GERİ İSTİYORUZ”
Daha sonra konuşan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise ilçede belediyenin resmi kayıtlarına göre 20 bin 35 mesken abonesi olduğunu belirterek, “Abonesi inşaat üzerinden devam eden 768 inşaat var. Bu 768 abonenin yarısının inşaatı bitmiş, içerisine göç girmiş. 'Bir ailede ortalama 4 kişi yaşıyor' desek. Biz küsuratları çıkarıp net 20 bin aboneden 4 kişilik aile sayısını çarparsak minimum 80 bin abone yapar. Bunun altı yok, yukarısı var. Günlük hareketli nüfusumuzun 100 bin olduğunu da biliyoruz ama şuanda fiili nüfusu dikkate alıyoruz. İnsanlarımız maalesef çok duyarlı değil, olaya yaşadığı yerde hizmetleri alabilme gözüyle değil de maalesef siyaseten daha ağır yönüyle bakıyorlar. Yaşadıkları yerlerde yazılma ve hizmetlerin orada aksamaması için bir katkı sağlama anlayışına sahip değiller. Burada herkesi itham etmek istemem. Fatsa'da yazılanlara çok teşekkür ederim. 2007 yılında 69 bin nüfusumuz vardı. 2008 yılında 69 bin nüfus üzerinden işlem gördük. İnsanlarımıza belediye başkanlığı ve muhtarlık seçimi olunca bir hal oluyor. Yaşadığı yerin hizmetin önemi ortadan kalkıyor, herkes kendi adamını seçmek için köylere, beldelere giderek yaşadıkları yerleri önemsemez hale geliyorlar. Bizim nüfusumuz bu yüzden 69 binden 59 bine düştü. Ve biz bütün destekleri 69 bin üzerinden değil, 59 bin üzerinden aldık. Resmen boşaldı Fatsa. Artık seçim bitti. Biz artık yeni seçimin derdindeyiz. Yeni seçime 4.5 sene var. Biz bu sürede ilçemizden kendi nüfusunu köylerinde gösteren 10 bin kişinin geri gelmesi derdindeyiz. 10 bin nüfus küçük görünmemiz bizi psikolojik olarak etkiliyor. Gerçekten yaşadığımız şehrin büyüklüğünü biliyoruz ama bölgemizde ilçemizin küçük bir ilçe görünmesi bizleri manevi olarak etkiliyor. 1.sınıf ilçeyken, 2.sınıf ilçe olarak konuşulmak hoş bir şey değil. 10 bin nüfusluk kaybın Fatsa'ya maliyeti 2 milyon TL. Biz 69 nüfusu hatta daha fazlasını yakalamanın çalışması içerisine girdik” diye konuştu.