ETİ BAKIR'DA YANGIN
BU KAÇINCI KAZA (BAŞLIK DA BU OLABİLİR Mİ?)
Alınan bilgiye göre, Tekkeköy ilçesindeki Eti Bakır Samsun İşletmesi'nin bakır filtreleme bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yapılan İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangına müdahale etti.Kısa sürede söndürülen yangın sonucu işletmede maddi hasar oluştu.
Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde çıkan ve kontrol altına alınarak söndürülen yangın, daha önceleri yaşanan talihsiz olayları akıllara getirdi.
22 Kasım 2012 tarihinde, 300 tonluk amonyak tankının kapağı yerine monte edilmeye çalışılırken montaj işini yapan işçilerin üzerine düşerek, 5 işçinin hayattan kopmasına sebep oldu. Bu kazada 1'i ağır 11 işçi de yaralanarak tedavi altına alındı.
Yaşanan yangının da bakır filtreleme bölümünden kaynaklanmış olması, acaba gerekli onarımlar ve bakım yapılmıyor mu,sorusunu sordurdu. Bu gibi işletlemelerde rutin kontrollerin sürekli yapılmasının gerekliliğine vurgu yapan uzmanlar, bir denetim boşluğu olma ihtimalinin de düşünülmesi gerektiği söylediler.
İŞ GÜVENLİĞİ ELZEM
İş yeri kazalarının ilk sebebinin dikkatsizlik olduğunu da sözlerine ekleyen uzmanlar, yine de kazaların sadece çalışanların dikkatine bırakmaması gerektiğini, iş güvenliği ve yapılan denetimlerin elzem mahiyette olduğunu da belirttiler. Yangının sadece maddi hasarla sonlanmasının da bir şans olduğunu belirttiler. Emrah ŞAHİN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.