Et satışında olmazsa olmazlar

Et satışında olmazsa olmazlar
Samsun'un Atakum ilçesinde ETAŞ Et Bayi'nin açılışına katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, et satışında üç önemli hususa dikkat çekti. Bakan Demir, bunların, sağlıklı ve helal ürün satılması ile hijyen olduğunu belirtti

Dünyada markalaşma yolunda giden büyük Türk firmalarının olduğuna işaret eden Demir, şöyle konuştu: "Şu an Türkiye'de hayvancılığa dayalı üretim yapan markalar oluşmaya başladı. Mutlaka böyle büyük firmalar dünyaya açılmalıdır, önlerine böyle bir hedef koymalıdır. Samsun'da 6 tane şube açmayı planlayan bir firmanın da yurt dışına açılması gerekmektedir. Türkiye'nin üretimde ve markalaşmada dünyada gelişmiş ülkelerle rekabet edecek insan gücü var. Türkiye bu konuda çok iyi bir konuma geliyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi, 2023 vizyonunda 500 milyar dolar ihracatı biz başka türlü nasıl yakalayacağız? Tabii ki sizlerin sayesinde."

ET SATIŞINDA 3 ÖNEMLİ HUSUS VAR

Atakum'un 2011 yılındaki gelişiminin kendisini son derece memnun ettiğini ifade eden Bakan Demir, şöyle devam etti: "ETAŞ, Amasya'nın Suluova ilçesinde faaliyet göstermektedir. Amasya'dan bir marka doğdu. Amasya'da doğmuşlar, Atakum'da sıçrama yapıyorlar. Samsun çok önemli bir gelişme içinde, bunun yanında Atakum ayrıca marka değeri olan bir ilçedir. Bu tür açılışlarla çok daha iyi yerlere doğru gidiyor. Türkiye'ye yeni gelen uluslararası markalar da Atakum'da şube açıyor." Et satışında üç önemli hususa dikkat çeken Demir, bunların, sağlıklı ve helal ürün satılması ile hijyen olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.