Eski Adalet Bakanı gözaltında
"Ergenekon soruşturması kapsamında yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyetleri olduğu" iddia edilen bazı kişilere yönelik İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde belirlenen adreslerde polis tarafından arama çalışması başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının dün gece geç saatlerde gönderdiği talimat doğrultusunda Ankara Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde arama başlattı.
GENÇ ZİYARET ETTİ
Bu çerçevede, eski Adalet Bakanı Oktay'ın Keçiören 19 Mayıs Caddesi'ndeki evinde de arama yapılıyor. Polis ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat önce başlattığı aramada, Oktay'ın avukatının da bulunduğu öğrenildi. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç de, Seyfi Oktay'ı ziyaret etti. Genç, ''Kendisiyle görüştüm. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sayın Bakanımızla ilgili bir arama kararı, bir de yakalama kararı varmış. Herhalde İstanbul'a götürecekler. Tabii ki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon'la ilgili, yardım ve yataklıkla ilgili bir iddia var. Herhalde itiraz edilecek'' diye konuştu. Genç, gazetecilerin Oktay'ın durumu nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruları üzerine ise herhangi bir şey söylemediğini kaydetti. Bu arada Kamer Genç, bir gazetecinin CHP'ye katılıp katılmayacağı sorusunu da yanıtlayarak, ''Evet katılacağım'' dedi. Oktay'ın yakınları evinin önünde toplanmaya devam ederken bina girişine Türk Bayrağı asıldı.
İP GENEL BAŞKAN YARDIMCISIDA VAR
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, avukat Mehmet Cengiz de, Antalya'nın Belek beldesindeki yazlığında gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cengiz'in Belek'teki yazlığına gitti. Yazlığında gözaltına alınan Cengiz'in öğlen saatlerinde İstanbul'a gönderileceğini bildirildi. Soruşturma kapsamında, İşçi Partisi Genel Merkezi'nde de arama yapıldığı bildirildi. Operasyonda ayrıca, emekli Albay Cafer Balçık ve İP Genel başkanı Yardımcısı avukat Cengiz'in de gözaltında olduğu belirtildi.