Ergün: Terör belasının bir nedeni de Irak'taki istikrarsızlık
Ergün, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığınca Gebze'deki Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ''İlçeler Buluşuyor, İlçeler Konuşuyor'' toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin her türlü sorununu hızlı bir şekilde çözüme kavuşturarak, milletin ve ülkenin hak ettiği yere yükseltmek için çalıştıklarını söyledi. Ekonomide, siyasette, hukukta, eğitimde, sağlıkta, altyapıdaki eksiklikleri telafi ederek, bunları millete yakışır noktaya taşımak istediklerini ifade etti.
TÜRKİYE'NİN BÖLGESİNDEKİ ROLÜ
Türkiye'nin bölgesinde yaşananlara sessiz kalamayacağını da kaydeden Bakan Ergün, şimdi bölgesinde istikrarsızlık meydana geleceği zaman o konuda doğru olarak görüşlerini ifade eden bir Türkiye bulunduğunu belirtti. Bugün ''yanlışa yanlış, doğruya doğru'' diyen bir Türkiye olduğunu kaydeden Nihat Ergün, Türkiye'nin Orta Doğu'da ve Filistin'deki çatışmalar devam ederken, İsrail hükümetlerinin haksız uygulamaları ve saldırıları sürerken, Türkiye'nin sessizce bunu seyredemeyeceğini vurguladı. Çünkü ortaya çıkan istikrarsızlığın ve barışı bozan havanın bütün bölgeyi, hatta bütün dünyayı olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Ergün, ''O zaman orada barışın tesis edilmesi için İsrail'e bu yaptığının yanlış olduğunu birisinin söylemesi lazım. Dünyanın da o yanlışa artık 'dur' diyecek bir şekilde harekete geçmesi lazım. Çünkü oradaki durum, dünyada barışı tehdit eden bir durumdur. Dolayısıyla bu tehdidin giderilmesi icap eder. İsrail'in doğru politikaya çekilmesi için Avrupa Birliğinin, Amerika'nın ve dünyadaki diğer ülkelerin dikkatinin çekilmesi gerekiyor. Çünkü bu Türkiye'nin de bölgenin de huzur ve çıkarlarını tehdit eder bir tablo ortaya çıkarıyor'' şeklinde konuştu.
İRAN'IN NÜKLEER ÇALIŞMALARI
Ergün, İran'ın nükleer çalışmalarıyla ilgili tavırlarının ortada olduğunu ve kimsenin yeni nükleer silah yapmasını istemediklerini vurguladı. Nükleer enerjiyle ilgili çalışmaların da yapılması gerekliliği konusuna değinen Ergün, sorunun barışçıl ve diplomatik yollarla çözülmesi için yıllardır uğraş verdiklerini, Irak'ta da böyle bir çözüm istediklerini söyledi.
Terör olaylarına da değinen Ergün, ''Bizim de bugün terörle başımızın belada olmasının nedenlerinden birisi Irak'ın işgal edilmiş olmasıdır. Irak'ta meydana gelen istikrarsızlıktır. Terör örgütlerinin her birinin Irak'ın her yerinde kolayca cirit atabiliyor olması. Silah ve mühimmat elde edebiliyor olmasıdır. Gördünüz mü Irak'ın işgali hem Irak'ın kendi içinde ne büyük bir terör meydana getirdi hem de orada bize yönelik terör faaliyetlerinin artmasına ne tür olaylar karşımıza çıkarmış oldu. Onun için bütün dünyayı dolaştık o zaman yapmayın etmeyin Irak'ın işgali yanlıştır, bu işler barışçıl diplomatik yollarla çözülür diye ama o günkü ABD yönetimi bütün dünyayı dinlemedi ve Irak'ın işgali gerçekleşti'' diye konuştu.