Erdoğan: 'Ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun'

Erdoğan: 'Ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesinin ardından ilk değerlendirmesini "Ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun" sözleriyle yaptı

Meclis Genel Kurulu, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerini tamamladı. Teklifin tümü üzerindeki gizli oylamanın tasnifi sırasında milletvekilleri büyük bir heyecan yaşadı. Başbaklık Divanı'nda görevli milletvekillerinin yüzündeki gerginlik gözlerden kaçmadı. Oyların iki kez sayılmasının ardından AK Partili Başkanlık Divanı üyeleri derin bir 'oh' çekti. Meclis Başkanı Şahin'in sonuçları açıklaması ile beraber AK Parti sıralarında büyük bir sevinç yaşandı. Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin alkışları arasında Genel Kurul salonundan ayrıldı. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, "Şu anda değerlendirme yapmayacağız. Ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun" dedi. Başbakan Erdoğan, Anayasa görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti grubunu topladı.
ERDOĞAN SEÇİN İLE GÖRÜŞTÜ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı İgor Seçin'le Meclis'te (TBMM) görüştü. Erdoğan, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'in suşi ziyafetine de katıldı. Başbakan Erdoğan, Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ve Enerji Bakanı Sergey Şmatko ile görüştü. Meclis'teki görüşmeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı ve enerji alanındaki işbirliğine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Başbakan Erdoğan ayrıca Meclis'te Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la bir görüşme yaparak Kocaeli'de meydana gelen tren kazasıyla ilgili bilgi aldı. Bu arada Başbakan Erdoğan, Meclis lokantasında AK Parti Mersin Milletvekili Tüzmen'in suşi ziyafetine katılarak suşi yedi. Anayasa görüşmelerine verilen arada suşi ikramından tadan Erdoğan, yemeğin ardından gazetecilerin sorusu üzerine suşiyi çok beğendiğini söyledi.