Erdoğan: Siz kimin medyasısınız

Erdoğan: Siz kimin medyasısınız
Parti genişletilmiş İl Başkanları toplantısı Ankara'da gerçekleştiriliyor. Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşması:

79 senedir benim ülkemde 6 bin kilometre duble yol yapılmış. Şu anda beş yılda bunun üzerine, 9 bin kilometre yol ekledik, adeta ülkemiz 2x2 haline geldi. Ama biz bunu da yeterli görmedik, Sayın Bakan'dan 2x3 istedik. Yani iki gidiş üç geliş... Yolsuzluklar içinde olan bir ülkede bunlar yapılabilir mi? Bunu, bunların akılları almaz! Boşa da uğraşmayın...

Gelelim diğer alanlara. İşte buyrun eğitimde, yargıya... Eskiden adalet sistemi merdiven altlarında hizmet veriyor. Şimdi dev adalet saraylarda hizmet veriyorlar, yenileri inşa ediliyor.

Bahçeli'ye cevap

Tabela partisi değil, insanıyla gönül gönüle olan omuz omuza olan siyasi partiler olmak gerekiyor. Ama yok, bazı açıklamalar yapılıyor ki yüreğimiz dağlanıyor. Şimdi bunların cevabını vermiyorum, ben seçim meydanlarında cevap vereceğim. Arkadaşlarım veriyor, onun için vermek istemiyorum.

Bazıları kalkıp bana çıkıp muhatap almanız gerekiyor, konuşmanız gerekiyor diyorlar. Ama bunun stratejisi var, kimse kusura bakmasın. Ancak geldiği zaman konuşuruz. Biz herkesin konuştuğu dille konuşmasını biliriz. Yeter ki o dillle konuşma zamanı gelsin.

Bazıları, belli illere gidememenin sıkıntısını yaşamıyor. Kendileri için oralara gitmemek aslında mutluluk kaynağı.

AK Parti PKK'nın hedefi

Yıllarca onlar Türkiye'yi Ankara'dan idare ediyor; ancak biz öyle değil Türkiye'nin her yerinden bu ülkeyi idare ediyoruz.

Biz ne dedik bölgesel farklılık yapmayacağız. Biz geri kalmış bölgelere yatırım yaptık mı yaptık. Sadece 22 Temmuz'a kadar yaptığımız harcama trilyonları buldu. Bu bölgeler inşallah değişecek.

Neden terör örgütü AK Parti'yi hedef alıyor. Biz çünkü hiçbir vatandaşımızı terör örgütünün eline bırakamayız. Bu böyle bilinmeli. Bir siyasi partinin kürt vatandaşlarımızın üzerinden siyaset yapması, bunu mümkün etmemiz mümkün değildir.



Gizli gündemimiz yok

Bizim milletimizden ayrımız fayrımız yok. Bizim gizli gündemimiz, şahsi hesabımız yok. bizim milletimizden sakladığımız bişey yok. Biz sırça köşklerde aşılmaz duvarların arkasında yaşamıyoruz. Biliyorlar ki milletin derdini kendi dertleri bilen bir hükümet var. Biliyorlar ki AK Parti milletin dediğinden dışar çıkmaz.

Bu kadar marifetliydiniz de niçin bu işin kökünü kazımadınız

Terörün amacı moralleri tahrip etmektir. Genelkurmay Başkanlığı ve hükümetimiz ortak çalışıyor. Herkes kendine göre birşeyler atıp tutuyor. Terör uzmanı adı altıytla çıkıp ahkam kesiyorlar. 10 yıl 15 yıl önce bölgede olanlarla bugün olanlar bir değil. Bunlar değerlendirilmeden ahkam kesiyorlar. Bu kadar marifetliydiniz de niçin bu işin kökünü kazımadınız. Terörün kökünü kazıyan bir ülke yok. Varsa gidip alırız. Her ülkenin terörle mücadeledeki stratejisi farklı. Birileri kalkıp bizler tahrik etmeye çalışıyor. Birileri Genelkurmay'ın Başbakanı gibi yakışıksız ifadeler kullanıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyız!

Siz kimin medyasısınız

Bu tür yaklaşımı gösteren medyaya gösteriyorum. Siz kimin medyasısınız. Bunu da soırmak lazım. Hatalar üzerinden sdilahlı kuvvetler cami,asında erinden erbaşından komite aşamasında moralin yüksek olması gerekirken, bu şekildeki bir basın anlayışının izah edilebilir bir anlayış yok. Basın kendi içinde kurumsal milliyetçiliğini yapabilir ama ben bunu kabul etmiyorum. Bu meselede ortak akıl yürütülmesi lazım. Bu tür başlıklar, haberler tirajınıza hizmet etmez. Bunlarla tiraj alacağım diye düşünüyorsan yükselmez. Bizim işimizi zorlaştırırsınız. Biz kararlılıkla devam edeceğiz.