Erbaa’da ishal vakası arttı

Erbaa’da ishal vakası arttı
Tokat'ın Erbaa ilçesinde çocukların çoğunlukta olduğu çok sayıda kişi, ishal ve benzeri şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurdu

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde son 3 gün içinde çoğunluğu çocuk yaklaşık 1000 kişinin ishal, baş ağrısı, mide bulantısı, ve kusma gibi benzer yakınmalarla Erbaa Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve özel polikliniklere başvurdukları öğrenildi.

DOKTOR SAYISI ARTIRILDI
Yaşanan yoğunluk üzerine Erbaa Devlet Hastanesi'nde acil servisle birlikte diğer servislerde de gelen hastalar muayene ediliyor. Gün boyunca sağlık kuruluşlarında görevli doktor sayısı da artırıldı. Yetkililer, ishal ağırlıklı benzer yakınmalar üzerine ilçenin türlü yerlerinden alınan su örneklerinin incelenmek üzere Tokat ve Ankara'ya gönderildiğini bildirdiler.