Elektrikte akıllı şebeke dönemi hayata geçiyor
Benzeri Avrupa ülkelerinde olan MOBİL GIS Projesi kapsamında her binaya bir barkod veriliyor ve akıllı şebeke yöntemiyle 'tek merkezden' abonenin tüm bilgilerine ulaşılabiliyor.
Samsun, Çorum, Ordu, Amasya ve Sinop bölgesi Elektrik Dağıtım işini üstlenen Çalık YEDAŞ elektrik dağıtım şebekesini akıllı şebeke yönetimine taşımak için en önemli sistemlerden birisi olan coğrafi bilgi sistemi (GIS) projesinin startını Çorum'da verdi. 5 ilde eş zamanlı olarak başlatılacak projede, bütün abonelerin abone - adres - sayaç envanterini harita tabanlı verilerle tek merkezde topluyor.
Bilgilerin paylaşımına açığız
GIS projesinin harita altlıklarının oluşturulması çalışmaları kapsamında Çorum Belediyesi'nce gösterilen destekten memnun olduklarını söyleyen Türkoğlu, bu çalışmaların sonucunda daha kaliteli bir hizmet için bu desteğin devamını ve koordinasyonun önemine vurgu yaptı. Genel Müdür Türkoğlu, 'Çalışmalarımızın bir parçası olan barkodlama hakkında bilgilendirme broşürleri çok yakında tüm bölgede dağıtılacaktır. Oluşturulan coğrafi bilgilerin farklı kurumlar tarafından tekrar tekrar üretilmesinin yerine üretilen bilginin paylaşılmasını ülke menfaatlerimiz gereği daha uygun olacağını düşünmekteyiz. Bu anlamda bütün kamu kuruluşları, alt yapı kurumları, belediyemiz ile Valiliğimizin koordinasyonuyla bilgi paylaşımına açığız. Katkıları nedeniyle Çorum Valisi Nurullah Çakır'a ve Belediye Başkanı, Belediye Encümen Meclis Üyelerine ayrıca teşekkür ederiz'' diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.