EKSEN Sendikasından açıklama

EKSEN Sendikasından açıklama
EKSEN Tarım Orman-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sedat Ormancı, Öğretmenevi Lokali'nde Sendikalarıyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MEMURU YENİDEN TANIMLAMA
Sedat Ormancı basın mensuplarıyla tanıştıktan sonra yaptığı konuşmada, "Geleneksel toplumdan modern topluma geçişte yeniden şekillenen toplumsal yapının bir kurumu olarak ortaya çıkan sendikalar, günümüze kadar kendilerini yenileyerek sosyal hareket olma niteliklerini muhafaza etmişlerdir. Sendikalar değişimlerini gerçekleştirirken hem evrensel normlara hem de içinde doğdukları ve geliştikleri toplumun kültür değerlerine dikkate almışlardır. Ülkemizde memuru yeniden tanımlamaya ve yerine tayin etmeye çalışanlar sendikal alanda meydana gelen gelişmeleri çok iyi tahlil etmelidir. Memurun alanının sadece bürokrasiyle sınırlı kalmadığının, milletin menfaatleri ve demokrasinin gelişimiyle de yakından alakalı olduğunu görmelidir. Bu noktada memur sendikalarının üzerine düşen en önemli görev de kendi varlık gerekçeleriyle milletin en geniş çerçevede menfaatlerini irtibatlandıracak bağları teşhis etmek ve bu kapsamda mücadeleye geçmektir." dedi.
ÖZGÜRLÜKÇÜ SENDİKA
EKSEN Sendikaları olarak şeffaflığın, katılımcılığın, özgürlükçülüğün ve hukukun üstünlüğünün temel ilke olarak kabul eden bir örgüt olarak hareket edeceklerini söyleyen Ormancı,". Sendikal hareket olarak bir yandan üyelerimizin doğrudan haklarını korumak için mücadele ederken, diğer taraftan ülkemizdeki eğitim sisteminin daha kaliteli ve düzeyli bir seviyeye gelmesi için gayret sarf edeceğiz. Bu kapsamda sendikal kültürün geliştirilmesine yönelik olarak toplantılar, mesleki sorunların çözümüne ilişkin çalıştaylar ve kamu çalışanlarının mesleki bilgilerinin genişletilmesi ve artırılmasına yönelik olarak nitelikli çalışmalar yapacağız." ifadesinde bulundu.
ÖZENDİRME OLMALI
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ve eğitimin gerçek sorunlarına eğilmediğini dile getiren Ormancı,"Öğretmenlere ve eğitime faydası olmayan rotasyon ile il merkezlerine yakın yerlerde çalışan uzun süredir merkeze gelmek isteyen öğretmenler umutlandırılmakta ancak mevcut taslaktaki durumun bu öğretmenlere de fayda sağlamayacağı açıktır.
Bize göre yapılması gereken zorunlu yer değiştirme değil özendirme olmalıdır. Yalnızca il içi değil iller arası yer değiştirmelerde de okullarımızın ve çalışma bölgelerimizin durumları dikkate alınarak öğretmenlerimiz maddi ve manevi olarak buralarda çalışmaya teşvik edilmelidir." açıklamasını yaptı.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.