Ekonomisi değişen partilileri biliyoruz!

Ekonomisi değişen partilileri biliyoruz!
AK Parti hükümetleri döneminde, ihalelerle zengin olan partililerin olduğunu öne süren, ihalelere karşı çıkan milletvekillerinin de siyaseten "çizildiğini" söyleyen DP'li Fahrettin Canbolat, "Samsun'da ekonomisi değişen partililerin kim olduğunu biliyoruz

Demokrat Parti (DP) Samsun eski milletvekili adaylarından avukat Fahrettin Canbolat, AK Parti Samsun milletvekillerini sert bir dille eleştirdi. Canbolat, AK Parti hükümetleri döneminde, Samsun'un üvey evlat muamelesi gördüğünü öne sürdü.

SAMSUN İKTİDARIN ÜVEY EVLADI
AK Parti'nin her dönemde mağdur rolü oynayarak seçimlerde zafer kazandığını savunan Canbolat, şöyle konuştu: "Önce Başbakan Erdoğan'ın okuduğu şiir, ardından Cumhurbaşkanlığı meselesi AK Parti'yi halkın gözünde mağdur yaptı. Mağduriyet siyasetini çok iyi kullanan AK Parti, iktidara geldi, geldiğinde de mağduriyetini unutup halkı mağdur etti. Bu hükümet ile borç günden güne arttı, ekonomi çöküşe geçti, çiftçi, köylü tamamen mağdur edildi. Samsun'da tüm bunlardan nasibini aldı. Samsun bu iktidar döneminde üvey evlat muamelesi gördü. Teşvik dışında tutuldu. Samsun'un ana geçim kaynakları tütün, şeker pancarı gibi ürünler yok edildi"


BUNLARIN HEPSİ ATAMA MİLLETVEKİLİ
AK Parti hükümetinin Samsun'a hiçbir katkısının olmadığını öne süren Canbolat, "Bu iktidarın Samsun'a hiçbir katkısı olmamıştır. Önce santrallere karşı çıktılar sonra yeni santralleri Samsun'a davet ettiler. Tarımsal sanayi adına hiçbir girişimde bulunmadılar, fındığımızı değerlendiremediler. Samsun atama milletvekillerinin, halkı temsil etmeyen milletvekillerinin yaptığı da, yapacağı da budur. Bu milletvekilleri, çiftçinin, köylünün, iş adamının, vatandaşın sorunlarını adam gibi taşıyamamıştır" dedi.

İHALELERLE ZENGİN OLDULAR
AK Parti iktidarında, parti yandaşlarının alınan ihalelerle zengin olduklarını kaydeden Canbolat, bu durumun yansımasının yerellerde de yaşandığını söyledi. Canbolat, "Bu iktidar ihalelerle, kendi yandaşlarına mutlu bir azınlık yaratmıştır. 'Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyiz' diyen sayın Başbakan, çevresinde yaşananları görmemekte midir? Samsun'da ekonomisi değişen partilileri de biliyoruz. İhalelere karşı çıkan vekillerin seçimlerde nasıl listelerden silindiğini, siyaseten nasıl yok edildiğini çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

CANBOLAT SEÇİMLERİ İŞARET ETTİ
DP'nin, geçmişinden bugüne kadar Samsun'a yatırım yaptığını, halkı kandırmadığını kaydeden Canbolat, "Dürüst siyasetin adresi DP'dir, halkımız yerel seçimlerde tercihi DP'den yana yapacaktır, mutlu azınlıkların değil güçlü ve mutlu bir Türkiye'nin adımlarını DP ile atacaktır" diyerek, yerel seçimleri işaret etti.

Miraç ÖZTÜRK