Ekmek parası uğruna öldüler

Ekmek parası uğruna öldüler
Samsun'da enkaz altında kalarak ölen işçiler gözyaşları arasında toprağa verildi

Samsun'da Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir plastik fabrikasına ait ek bina inşaatında dün meydana gelen çökme sonucu enkaz altında kalarak ölen inşaat ustası 33 yaşındaki Mustafa Uzuntaş ile 52 yaşındaki Muzaffer Örnek, gözyaşları arasında toprağa verildi. Olayın ardından inşaatın sorumlu müteahhidi 50 yaşındaki Zeki K. gözaltına alındı. Mustafa Uzuntaş'ın, çalışmak için gittiği yurt dışından 1 hafta önce döndüğü ve burada çalışmaya başladığı belirtildi.
Samsun'da Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan plastik fabrikasına ait ek bina inşaatında dün kaza meydana geldi. İnşaata beton kalıp dökülmesi sırasında meydana gelen göçükte, işçilerden Mustafa Uzuntaş ile Muzaffer Örnek öldü, Ömer Ulaşır ise yaralandı.
BAFRA VE CANİK'TE TÖREN
İşçilerin cenazeleri yakınları tarafından alındı. Muzaffer Örnek, Bafra İlçesi'nde öğle namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. 2 çocuk babası 15 yıllık inşaat ustası Mustafa Uzuntaş'ın cenaze töreni ise Canik İlçesi Gökçepınar Köyü'nde düzenlendi. Yıkılan beton zeminin altında kalarak olay yerinde ölen Uzuntaş'ın cenazesi, Gökçepınar Köyü Yesifli Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada okunan duaların ardından Mustafa Uzuntaş'ın cenazesi Güneştepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
'NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIK'
Uzuntaş ile aynı inşaatta çalışan ağabeyi 35 yaşındaki Yunus Uzuntaş, "Taşeron firmada çalışıyoruz. Kardeşim 15 yıldır inşaat sektöründe çalışıyordu. Geçtiğimiz yıl yurt dışına gitti ve orada beklentilerini karşılık bulamadığı için 1 hafta önce geri geldi. Daha sonra da birlikte aynı inşaatta çalışmaya başladık. Kardeşim ile diğer arkadaşları ek bina inşaatının alt katında, ben de üst tarafta çalışıyordum. Üst kata dökülen betonun bir kısmı çöktü ve kardeşim ile yanındaki arkadaşlarımız enkaz altında kalarak can verdi. Ne olduğunu anlayamadık. Her şey bir anda gelişti" dedi. Hava Uzuntaş ile evli olan Mustafa Uzuntaş'ın, 6 yaşında Nisa ve 2 yaşında Ömer adında 2 çocuğu bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.