e-Ticaret sektöründe "Anneler Günü" hareketliliği yaşanıyor

e-Ticaret sektöründe "Anneler Günü" hareketliliği yaşanıyor
Anneler Günü hediyesi için çevrim içi alışveriş sitelerini tercih eden tüketiciler, e-ticaret sektörünü hareketlendirdi.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Anneler Günü yaklaşırken birçok e-ticaret firmasının bu özel günle ilişkin kampanyalar yürüttüğünü belirtti. Anneler Günü'nün, yılbaşından sonra Türkiye'de en çok hediyelik ürün alışverişi yapılan ikinci gün olduğuna işaret eden Çevikoğlu, "Her yıl mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanan bu özel güne yönelik etkili kampanyalarla e-ticaret sitelerinin satışlarında önemli ölçüde artış yaşanıyor. Anneler Günü'nde 50 milyar liranın üzerinde işlem hacmi bekliyoruz." dedi.

"En çok kuyumculuk sektörü öne çıkıyor"
Çevikoğlu, bu özel gün için yapılan internet alışverişlerinde genellikle kuyumculuk sektörünün öne çıktığına dikkati çekerek, kişisel bakım ve aksesuar kategorisindeki ürünler ile küçük ev aletleri satışlarında da ciddi artış olduğunu söyledi.

Çevikoğlu, tüketicilerin günlük ihtiyaçlarının yanı sıra özel günlerde yaptığı alışverişlerde de artık e-ticaret sitelerini tercih ettiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sektöründe başlayan hareketlilik, her geçen gün artıyor. İnternetten alışveriş yapma alışkanlıkları artan tüketicilerin, hem ürün seçme hem de eve teslimattaki kolaylık dolayısıyla bu alana yöneldiğini görüyoruz. İnternetten yapılan alışverişlerin artmasıyla ürün çeşitliliği de artıyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.