Dünya gıda günü Amasya 'da kutlandı

Dünya gıda günü Amasya 'da kutlandı
Dünya Gıda Gününü, Amasya İl Tarım Müdürlüğü kardeş okulu Şeyhsadi Köyü İlköğretim Okulu'nda kutladı.

İl Tarım Müdürü Ahmet Millici ve İl Tarım Müdürlüğü personeli, öğrenci ve öğretmenlerin dünya gıda gününü tek tek kutladı. Öğrencilere yönelik “Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Beslenme” konulu eğitim düzenlendi. 16 Ekim Dünya Gıda Gününde, dengeli ve yeterli beslenmenin ve mevcut kaynakların israf edilmeden dikkatli kullanılmasının önemine dikkat çekmek amacıyla, Amasya İl Tarım Müdürlüğünce bu yıl, kardeş okulu Şeyhsadi Köyü İlköğretim Okulu'nda etkinlikler düzenlendi.
HER BEŞ SANİYEDE BİR ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRİYOR
Etkinliklerin açılış konuşmasında İl Tarım Müdürü Ahmet Millici, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü olarak kutladığını ve 2009 yılı Dünya Gıda Günü'nün konusu “Kriz Zamanlarında Gıda Güvenliğini Sağlamak” olduğunu ifade etti. 850 milyon insanın açlık çekmekte olduğunu ve yetersiz beslenme nedeniyle her 5 saniyede bir çocuğun yaşamını yitirdiğini vurgulayan Amasya İl Tarım Müdürü Ahmet Millici şunları söyledi: “ İnsanlığın açlık sorununu çözümleyecek ve açlığı ortadan kaldıracak zenginliği, kaynağı ve kapasitesi vardır. Asıl sorunun bu kaynakların yanlış ve adaletsiz dağılımından kaynaklanmaktadır. Türkiye olarak bu hususta şanslı ülkeler arasında yer almamıza karşın dünyadaki bu soruna kayıtsız kalamayız.”
ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ
Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde, Kardeş Okulu Şeyhsadi Köyü İlköğretim Okulu'nda İl Tarım Müdürlüğü personeli olan Gıda Mühendisi Neslihan Sezgin Karali tarafından okul öğrencilerine yönelik “Çiftlikten sofraya gıda güvenliği nedir, bilinçli tüketici olarak gıda maddesi alırken nelere dikkat edilmesi gerekir, gıdaların evde hazırlanması ve muhafazası hususlarında bazı püf noktalar, gelişme çağındaki çocuk ve gençlerimizin beslenmesi” hususlarında eğitim verildi. Eğitim sonunda öğrencilere “Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Beslenme” temalı hikaye kitapları ile boyama kitapları ve liftletler dağıtıldı, aynı temaları içeren afişler okul panolarına asıldı.Öğrencilere yapılan kek ve meyve suyu ikramından sonra Dünya Gıda Günü etkinlikleri sona erdi.