Dolarda yeni rekor...

Dolarda yeni rekor...
Geçen hafta 1,79'u aşarak tarihi zirveyi gören dolar haftanın ilk işlem gününde yeni bir rekor kırdı.

Yurtiçi döviz piyasasında yurtdışı kaynaklı satışlarla yükseliş hareketi gözleniyor.

Uzmanlar, 1.8000 seviyesinin kırılmasıyla 1.8500 seviyesine doğru hareket yaşanabileceğini ifade ediyorlar.

Bankalararası piyasada en yüksek 1.8053, en düşük 1.7788 TL seviyesini gören ortalama dolar/TL kuru, saat 11.55 itibariyle 1.7922 - 1.7990 TL civarında bulunuyor. İnterbank'ta en iyi alış kuru 1.7895, en iyi satış kuru ise 1.8015 TL seviyesinde.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

Dolar cuma günü valörlü işlemlerde 1,7950 liraya kadar yükselmişti.

Global piyasalarda geçen hafta boyunca devam eden sert satış baskının bugün bir miktar azalmasını bekleyen ekonomistler, artık teknik anlamda seviye vermenin mümkün olmadığı zamana girildiğini belirtiyor.

Bugün geçen haftaya kıyasla daha sakin bir işlem günü bekleniyor. Ancak bu sakin seyrin bir anda tersine dönebileceği ve global piyasaların hâlâ makro ekonomik anlamda hiç bir gelişme göstermediği dikkat çekiyor.

Bir banka yetkilisi, döviz piyasasında sürekli olarak yurtdışı kaynaklı çıkış görüldüğünü kaydetti.

Banka yetkilisi, yabancıların dolar alıp TL sattıklarına işaret ederek, "Yurtiçinde kurumsal ve bireysel müşterilerden de satış gelmemesiyle, dolar/TL kurunun yukarıda yeni seviyeleri kırdığını görüyoruz. Tarihsel zirveleri test ediyoruz" şeklinde konuştu.

Dolar/TL kurunda 1.80 seviyesinin biraz psikolojik bir direnç konumunda bulunduğuna işaret eden yetkili, bu seviyenin kırılması sonucu 1.85 bölgesine doğru yeni bir kapı açılacak gibi göründüğünü söyledi ve şunları söyledi: "Mevcut gidişatla 1.80 direnç bölgesi rahatça kırıldı. Çünkü yurtdışından giriş ve yurtiçinden satış görmüyoruz."