DİLEYEN ÇALIŞABİLİR!

DİLEYEN ÇALIŞABİLİR!
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, EFİT ndeki işçilerin asgari ücret üzerinden çalışmaya devam edebilecekleri yönünde FKB Yönetim Kurulu ile fikir birliğine vardıklarını belirtti.



Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT)'ndeki işçilerin asgari ücret üzerinden çalışmaya devam edebilecekleri yönünde Fiskobirlik Yönetim Kurulu ile fikir birliğine vardıklarını belirtti. Şahin, “Dileyen çalışmaya devam edebilir.” dedi.
Fiskobirlik tarafından EFİT AŞ'de işten çıkarılacakları iddia edilen işçiler, Vali Şahin'i ziyaret etti. Valilikte bir süre Şahin ile görüşen işçiler, sorunlarını dile getirdi, kendisinden destek istedi.

Sendika Başkanı Mustafa Çakır öncülüğünde yaklaşık 50 işçiyi kabulünde konuşan Vali Şahin, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştüğünü, konu hakkında bilgiler aldığını söyledi. Fiskobirlik yönetiminin işçilerin ekmeğiyle oynama düşüncesinin olmadığını belirten Şahin, “Yönetim Kurulu bazı gerekçeler öne sürdü. Ben onları ikna ettim.” dedi.

“Ben aracıyım sizlerin talebi üzerine isteklerinizi de göz önüne alarak Fiskobirlik yönetimi ile görüştüm.” diyen Şahin, sözlerini şunları söyledi:

“Konuyu enine boyuna değerlendirdik. Onlar da hatırım için fikrimi kabul ettiler. İki yıl asgari ücretle çalışmak şartıyla, bu süre Fiskobirlik'in Mali durumunun düzelmesi halinde 1 yıla da inebilir' dileyen işçilerimiz yönetim kurulu başkanlığına dilekçelerini verebilirler. İki yıl veya 1 yıl sonra ücret artırımı konusunda yetkililerle yine masaya oturursunuz. Benim yapabildiğim bu kadar. Karar sizlerin.”

İşçiler de kendilerini kabul eden Vali Şahin'e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.