Devrimlerin takipçisi olacağız

Devrimlerin takipçisi olacağız
Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıt'ına çelenk sunuldu. Derneğin Samsun Şube Başkanı Emekli Kıdemli Albay Halil Şenbaş, Atatürk devrimlerinin takipçisi olacaklarını ifade etti

Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin kuruluşunun 25. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıt'ına çelenk sunuldu. Dernek Samsun Şube Başkanı Emekli Kıdemli Albay Halil Şenbaş'ın anıtına çelenk sunumu ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARININ TAKİPCİSİ OLACAĞIZ
Daha sonra yaptığı basın açıklamasında derneğin aynı ocaktan yetişmiş, aynı seviye ve kültür düzeyinde her bakımdan bağdaşık bir kitlenin derneği olduğunu söyleyen Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şube Başkanı Emekli Kıdemli Albay Halil Şenbaş, derneğin amaçlarını dile getirdi. Derneğin ilk amacının Atatürk İlke ve İnkılaplarının takipçiliğini yapmak olduğunu ifade eden Şenbaş, "Türkiye Emekli Subaylar Derneği bu amaçlarını gerçekleştirmek için emeklilik olgusunun psikolojik, sosyal, ekonomik, kültürel, siyasal ve dış ilişkiler gibi tüm boyutlarıyla değerlendirerek Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı'nın her makam birimi ile sıkı bir ilişki ve koordine sağlanıp onlardan temin edilecek destek ile bilimsellik ve hukuksallık içinde yeni çözümler üretmek kararındadır" diye konuştu.
Tören'e Samsun Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMŞAD) Samsun Şube Başkanı Bilal Erim, Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Adnan Adıyaman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, askeriye ve dernek üyeleri katıldı

Adem ERDOĞAN