DERNEKÇİLİK Mİ? REKLAMCILIK MI?

DERNEKÇİLİK Mİ? REKLAMCILIK MI?
Gurbetteki Samsunluların toplandığı hemşehri derneklerinin memleketlerini metropol şehirlerde temsil ederek faydalı oldukları söz konusu iken birtakım derneklerin başkanları ise hemşehri derneklerini kendi reklamını yapmak adına kullandığı öne sürülüyor.

Bursa'daki Samsun hemşehri dernekleri başkanı Savaş Otruş'un Milletvekili olmak için başkanlıktan istifa etmesi ve olamayınca tekrar dernek başkanlığına dönmesi tepkilere neden oldu. 

qw.jpg

DERNEKLER REKLAM İÇİN Mİ VAR?
Büyük metropol şehirlerinde bazı hemşehri derneklerinin; gurbette çalışıp üye olan ve aidatlarını ödeyen Samsunluların üzerinden prim ve reklam yapmaya çalışıldığı kamuoyunca dillendirilmekte. Bu derneklerden bazılarının başkan ve yöneticilerinin makam mevki peşinde koştukları yüksek sesle iddia ediliyor. Samsunlu gurbetçiler bu konudan rahatsız olsa da seslerini çıkarmadıkları kaydedildi. Özellikle bu yolla kazandıkları çevre ve itibarı kendi şahsi çıkar ilişkilerinde kullandıkları, projeler aldıkları konuşulmakta. 

32313966-121923218676627-2004064364885180416-n.jpg

VEKİL OLAMASAN NE OLUR, NASIL OLSA DERNEK VAR (!)
Samsun'da yüzlerce hemşehri derneğinin büyük bir kısmının amacı hemşehrilerine yardım etmek, düğün, dernek, cenaze gibi ihtiyaçlarında hemşehrilerinin yanında olmak, öğrencilere burs vermek. Ancak Samsun dışındaki hemşehri derneklerinin bazıları, tanıtım adı altında kahvaltılı toplantı dışında hizmet etmediği öne sürülüyor. Bursa'daki hemşehri federasyonu başkanının siyasi istikbal peşinde olduğu, Vekil olmak için istifa ettiği başkanlıktan, Vekil olamayınca geri dönmüş olması büyük rahatsızlık verdiği gelen bilgiler arasında

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.