Demirtaş; “Hakkımızı yedirmeyiz”

Demirtaş; “Hakkımızı yedirmeyiz”
Belediye-İş Sendikası üyeleri ile bir araya gelen MHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, iktidarın İller Bankası'ndan belediyelere aktardığı ödeneği azaltma gibi bir lüksü olmadığını dile getirdi

Seçim çalışmaları kapsamında Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift ve sendika üyeleri ile bir araya gelen MHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, sendika başkanının 'Hkümet partisi olmadığınız için belediyeye gereken desteği almaya bilirsiniz ve bu durumda işçilerin maaşlarını nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?' sorusuna cevap verdi. Demirtaş, “İktidar partisi olsun veya olmasın belediyeye İller Bankası'ndan gelen ödeneği kimse engelleyemez. Diğer konularda da zaten bize verilen bir hakkımızı kimseye yedirmeyiz” dedi.

“KARA DELİKLER KAPATILMALI”
İktidar partisinden olmayan birkaç belediyenin olduğunu hatırlatan Demirtaş, bu belediyelerin çalışanlarına hiçbir borcu olmadığını ve önemli olanın belediyelerdeki kara delikleri kapatmak olduğunu söyledi. Demirtaş, şunları söyledi; “Önemli olan hükümet partisinde olmak ya da olmamak değildir. Önemli olan belediyedeki kara delikleri kapatmak ve bankamatik işçiliği ve memurluğu yapanlar için gereken önlemlerin alınması halinde zaten işçilerin maaşlarını ödeyememek mucize olur.”