DEMEDİK Mİ?

DEMEDİK Mİ?
Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk yine yasaları çiğneyerek oldukça skandal bir açıklamaya imza attı.

Daha üç gün önce belediyelerde basına demeç verme yetkisinin Belediye Başkanı ve genel sekretere ait olduğunu söylediğimiz halde, dün Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk yine yasaları çiğneyerek oldukça skandal bir açıklamaya imza atarak, "Bu coğrafyanın sahibi olmak isteyen çok güçler var. Bu güçlere, teşkilat olarak katkı vermemiz gerekir" dedi.

'KONUŞMAKTAN ACİZ'
Bir internet yayınına konuk olarak Büyükşehir Belediyesinde basına demeç veya beyanat verme hakkı olmamasına rağmen yine önüne uzatılan mikrofona konuşmaktan kendini alamayan Nihat Soğuk, "Pahalı bir coğrafyada oturuyoruz. Bu pahalı olan coğrafyanın sahibi olmak isteyen çok güçler var. Bu güçlere, teşkilat olarak katkı vermemiz gerekir. Etrafımızda yaşanan bir sürü hadise var. Hem içeride hem dışarıda. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın işini kolaylaştırmamız gerekir. Haliyle ülkenin de işini kolaylaştırmış olacağız" ifadeleriyle şaşkınlık yarattı. Samsun halkı tarafından ise ‘‘Konuşmaktan aciz ama yine konuşuyor’’ yorumları yapıldı.

soguk.jpg

AYNI TAS AYNI HAMAM
Gazetemiz 02.05.2019 tarihli "Önüne Gelen Demeç Vermesin" başlıklı manşetimizde, Meclis Başkanvekillerinin basına demeç vermeleri eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın yasaları hiçe sayarak adet haline getirdiği bir uygulama olduğunu ve yeni dönemde Mustafa Demir’in bu yasa dışı beyanat verme işlerini ortadan kaldırmasını beklendiğini belirtmiştik. 5393 sayılı Belediyeler kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanununu hatırlarak yaptığımız uyarılara rağmen Nihat Soğuk'un yasaları çiğneyerek yaptığı bu talihsiz açıklama kamuoyu nezdinde kabul edilemez bir durum olarak görülmekte.

1-1-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum