Çocuklarımız bize gelecek, camilerimizi şenlendirecek

Çocuklarımız bize gelecek, camilerimizi şenlendirecek
Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Hayatının başlangıç dönemlerinde ve gençlik döneminde dini değerleriyle cami ve Kur’an kurslarımızda buluşacak olan çocuklarımız bize gelecek, camilerimizi şenlendirecek." dedi.

2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları Tanıtım ve İstişare Toplantısı, Samsun İl Müftülüğü'nde gerçekleşti. Samsun İl Müftülüğü ile il ve ilçe TDV şubelerinin 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonunda çalışma sistemi ve sonrasında açılacak olan Yaz Kur'an Kurslarıma dair yapılacak olan hazırlıkların konuşulduğu toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Sedide Akbulut konuşmacı olarak katıldı.

6754.jpeg

İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salon’da Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılışında konuşan Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bir taraftan hizmet sunduğu hedef kitlesini genişletirken diğer taraftan da hizmet kalitesini artırıyor elhamdülillah. Yine çok önemli ve başkanlığımızın yüz akı iki hizmeti olan Vekâletle Kurban Organizasyonu ve 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları çalışmalarımızda verimli hizmetler sunabilmek amacıyla burada toplandık. Kurban, ilk insandan günümüze çeşitli şekillerde hemen hemen her toplumda ve inançta yer bulan ve ancak Hz. İbrahim vesilesiyle İslam’da en güzel biçimini alan, özü itibariyle bireysel bir eylem olmakla birlikte sonuçları bakımından toplumsal boyuta sahiptir. Yine aynı dönemde Yaz Kur’an Kursları'mız açılacak. Ve hayatının başlangıç dönemlerinde ve gençlik döneminde dini değerleriyle cami ve Kur’an kurslarımızda buluşacak olan çocuklarımız bize gelecek, camilerimizi şenlendirecek. Bizler gerek mekânlarımız gerekse personelimiz olarak tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olarak çocuklarımızı, gençlerimizi bekliyor olacağız." şeklinde konuştu.

879789789.jpeg

82 ülke 218 bölgede kurban kesilecek
17 ilçe müftüsü ve personelinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bakanlığın çalışmalarına dair bilgilendirmede bulunan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, "Türkiye Diyanet Vakfı kırk yılı aşkın bir süredir hizmet vermektedir. Bizim derdimiz sadece kurban kesmek, dağıtmak değil. Bu vesileyle İslam' ın güzelliklerini gidilmeyen yerlere ulaştırmak, insan yetiştirmek.. Bununla beraber biz kurban kesmek isteyen vatandaşa yardım etmek istiyoruz. Nasıl güvenilir bir kurban bağışlayabilirsin? 346.667.378 kişiye geçen sene kurban eti ulaştı. 2024 planlamamız 82 ülke 218 bölgede kesilecek İnşaallah kurbanlar bu yıl sizlerin destekleri ile." ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2024-05-26-at-17-26-45.jpeg

"İrfanı yoktur, ahlâkı yoktur"
Genel Müdür Akbulut, "Biz toptan bir şekilde bu ümmetin çocuklarına nasıl ulaşacağız? Onun için “Muallimim” diyen olmak gerektir îmanlı, edepli, sonra liyâkatli, sonra vicdanlı.. Şair diyor ya.. Bir de bizden beklenen mürşitlik var. Yapay zekaya bırakmayacağımız iki konu var. Biri muallimlik, biri mürşitlik. Yani muallimliği yapay zekaya bırakamazsın. Her şeyi öğretemezsin. İrfanı yoktur, ahlâkı yoktur. Görsel bir davranışı çocuğa yapay zeka veremez ama siz verirsiniz.... Bu yaz öğrencilerimizin kalbine Kur'an'ı nakşederek yazacağımız bir yaz olacak inşallah..” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2789789.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum