Çocuklara oyuncak
Dilek Sezen
------------------
Samsun'da yoksul oldukları için Büyükşehir Belediyesi tarafından gıda yardımı yapılan ailelerin çocuklarının içinde bulunduğu yoksunluk görüntüleri belediyeyi harekete geçirdi.
Pek çoğu oyuncak sahibi olmayan çocukların imkan sahibi çoçuklardan toplanan oyuncaklarla buluşturulması için Samsun Büyükşehir Belediyesi, "Kullanmadığın Oyuncağı Getir Bir Çocuk Sevindir" kampanyası düzenledi.
Gerekli uzman görüşleri de alınarak hazırlanan kampanyanın tanıtım çalışmaları sürerken kampanyaya ilgi gösteren aileler, çocuklarının evde kullanmadıkları oyuncakları belediyeye getirmeye başladı.
Çocukların da ilgi gösterdiği kampanyada, oyuncaklarını kendi seçerek belediyeye getiren çocuklara da rastlanırken, yetkililer projenin yeni duyulmaya başlandığını, daha çok kişiye ulaşıldığında çok daha fazla ilgi göreceğine inandıklarını söylediler.
Toplanan oyuncakların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında, belirlenen yoksul ailelerin çocuklarına dağıtılacağını bildiren yetkililer, kampanya ile yaklaşık 10 bin çocuğun sevindirilmesinin hedeflendiğini kaydettiler.