Çocuklar bilimi doğada öğreniyor

Çocuklar bilimi doğada öğreniyor
Atakum’da faaliyet gösteren Doğada Bilim ve Sanat Atölyeleri projesi, verdiği eğitimlerle çocuklar ve gençlerin doğa ile temel ve pratik bilimler arasındaki ilişkiyi öğrenmesini sağlıyor.

Samsun Valiliği himayesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, Atakum Belediye Başkanlığı ve Doğanın Çocukları Akademisi Derneği (DOÇAK) işbirliği ile ilçeye kazandırılan Doğada Bilim ve Sanat Atölyeleri projesi, çocukları geleceğe bilimle donatarak hazırlıyor. Atakum’da faaliyet gösteren Doğada Bilim ve Sanat Atölyeleri, çocuklar ve gençlerin doğa ile temel ve pratik bilimler arasında ilişkiyi öğrenmeye yönelik eğitimlerine devam ediyor.

manset-2.jpg

1145 öğrenciye eğitim verildi
Bilimsel, sanatsal ve kültürel çeşitlilikle sunulan eğitimler; Bilim Laboratuvarları, Bilim Atölyeleri ve Sanat Atölyelerinde veriliyor. Bu kapsamda, 2023-2024 eğitim öğretim güz döneminde toplam 8 atölye çalışmasında çocuk esirgeme yurdu ve 8 farklı okuldan olmak üzere toplam 1145 öğrenciye Doğa Bilimleri Köyü’nde eğitim verildi. Bunun yanı sıra Cumhuriyet Bayramı, Çevre Günü, Yerli Malı Haftası gibi önemli günlerde çocukların özel günlerin anlamını öğrenmesi için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerle birlikte çocuklar hem özel günlerin anlamı öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.