Çirkin siyaset
Dün sabah saatlerinde Samsun'un Ağbali Caddesi üzerinde bulunan modern pazar yakınında illegal örgütleri aratmayacak şekilde hummalı bir çalışma vardı. Söz konusu yere gelen DP'nin seçim arabasından indirilen çok sayıda dergi, sokak sokak, esnaf esnaf gezilerek dağıtılmaya başlandı. Henüz sonuçlanmamış bir davanın Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan iddianamesi, 44 sayfalık bir dergi haline getirilerek, 'Samsun'un Sesi' adıyla dağıtılmaya başlandı. Çok sayıda siyasinin isminin geçtiği ve henüz hakkında bir karara varılmamış olan davanın İDDİANAMESİ'nin vatandaşlara dağıtılmasının arkasında yine bir siyasi partinin olması, siyasetin ne kadar çirkinleştiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Demokrat Parti (DP) Başkan adayının seçim arabasının içerisinden çıkartılarak dağıtılan 'Samsun'un sesi' adlı dergi, mahkeme kararı çıkmamış ve henüz tutuklu olmayan siyasileri hedef göstererek, sanki haklarında söz konusu davadan karar çıkmış gibi gösterip seçim malzemesi yapılarak 'Basın Yasasını ve Seçmen Yasası'nı hiçe sayarak suç işledi. DP belediye başkan adayının, suç işleyerek temiz siyaset yapmaya çalışması, sonuçlanmamış bir davada tarafları suçluymuş gibi gösterip kendisini mahkeme ve adli bir merci sayması, çevrede bulunan vatandaşlar tarafında tepkisine neden oldu.
VATANDAŞ TARAFINDAN
Davası devam eden söz konusu iddianamenin, yasalara aykırı olduğunun farkına varan ve konuya duyarlılık gösteren Mustafa A. isimli vatandaşın, dergiyi dağıtan kişileri Emniyet Mensuplarına ihbar etmesi üzerine hareket geçen emniyet ekipleri, söz konusu şahıslardan birini dergi dağıtırken yakalayarak 'Basın kanununa muhalefet suçundan gözaltına alındı.
Derginin çıkarılması için yasal iznin olmaması, dava dosyasının tamamen dergileştirilerek yayınlanmasını doğru bulmadığını ifade eden Mustafa A., Partisi'nin (AP) seçim arabasından inen bir grup, kaldırıma dergileri indirip herkese dağıtmaya başladı. Bu benim ilgimi çekince yanlarına gittim ve bana da aynı dergiyi verdiler. Dergiyi elime alıp incelediğimde, bunun bir dergi değil, dava dosyası olduğunu fark ettim. Konuyu hemen emniyet mensuplarına bildirdim dedi.
Emniyet tarafından yasal olmayan dergileri dağıtan iki şahıs, doktor raporu alındıktan sonra Adliyeye sevk edildi. Dini siyasete alet edenlere kızan duyarlı vatandaşlar aynı tepkilerini iftira atarak, suç işleyerek ve toplumun tanıdığı ve bildiği siyasetçilere ve yöneticilere yönelik karalamalara da büyük bir tepki gösterdi.
MUHABİRİMİZE SALDIRDI
Dava dosyalarının bir dergi haline dönüştürülüp dağıtıldığı bilgisi üzerine dergileri dağıtan şahısları görüntülemek için görevini yerine getirmeye çalışan gazetemizin muhabirleri de, söz konusu şahısların sözlü tacizlerine uğradı. Yaptıklarını yasal gibi göstermeye çalışan şahıslar, her dükkan ve mağazaya girerek ellerindeki dergileri dağıtmaya çalışırken, görevlerini yerine getirmeye çalışan muhabirlerimize de sözlü saldırıda bulunarak kaçmaya başladılar.