Çınarlıkta liste krizi
Çınarlık'ta seçmen listesi krizi yaşanıyor. Samsun'da tüm muhtarlıklara 29 mart Yerel Yönetimler seçimleri için seçmen listeleri asılırken 6 mahalle ve 2 bin 334 seçmeni bulunan Çarşamba İlçesi Çınarlık Beldesi'nde seçmen kütük listelerinin unutulduğu ortaya çıktı. Beldedeki vatandaşlar duruma tepki gösterirken listelerde oyunlar oynandığı iddia ediliyor. Kimin oy kullanacağının belli olmadığını dile getiren vatandaşlar yaşanan bu krize oldukça tepki gösteriyor.
KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE VERİLDİ
Yukarı Eğercili, Kurtuluş, Kavlağan, Yalı, Fatih ve Merkez mahalleleri muhtarları, Yüksek Seçim Kurulu'ndan liste gelmemesi üzerine seçmen kütük listelerini asamadı. Bunun üzerine Tekkeköy Kaymakamlığı'na yazılı dilekçe veren muhtarlar, durumun düzeltilmesini istedi. Dilekçeyi dikkate alan kaymakamlık, konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdi. Ancak kuruldan olumlu bir netice alınamadı. Listelerin asılamaması sebebiyle isimlerine bakamadıklarını ifade eden belde halkı, bunun skandal olduğunu söylüyor.
LİSTELER MUHTARLARA ULAŞMADI
Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk ise, sorunun beldenin önce Büyükşehir Belediyesi sınırlarına geçip sonra da ayrılmasından kaynaklandığını belirtti. Soğuk; mahalle muhtarlarına intikal etmesi gereken seçmen kütük listeleri ulaşmadığını söyleyerek Bunun üzerine mahallemiz muhtarları Çarşamba Kaymakamlığı'na dilekçe vermek suretiyse seçmen kütük listelerinin askıya çıkartılmadığını, seçmenlerin muhtarlıklara başvurduğunu ve gereken cevabın verilemediğini belirtti. Kaymakamlık çalışma başlattı. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun ne yanıt verdiğini bilmiyoruz. Liste olmadığını için vatandaşların endişeleri artıyor." diye konuştu.
Yaprak KOÇER