Çılgınlık yapmayın!

Çılgınlık yapmayın!
Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Samsun Bölge Müdürü Mesut Atav, "Çiftçi kesinlikle doğal afet riskini alabilecek kadar zengin değildir. Sigortasız yapılan tarımda bir yıllık emeği toprağa gömmek çılgınlıktan başka bir şey değildir" dedi

Atav, yaptığı değerlendirmede, çeltik üreticilerinin şu sıralar diğer üreticilere göre daha yoğun bir faaliyet içinde olduğunu söyledi. Bölgede özellikle Samsun ve Sinop yöresinde yaklaşık 170 bin hektar alanda çeltik üretiminin yapıldığını belirten Atav, bu üretimden de ortalama 140 bin ton pirinç elde edildiğini ifade etti.

"SİGORTASIZ TARIM DELİLİKTİR"

Emeklerinin karşılığını almaları yolunda yoğun çaba sarf eden üreticilerin yaşanabilecek doğal afet riskleri karşısında daha duyarlı davranmaları gerektiğini vurgulayan Atav, "Çiftçi kesinlikle doğal afet riskini alabilecek kadar zengin değildir. Normal aylık getirisi olan insanlar bir şekilde risk alabiliyor ancak çiftçimizin başına herhangi bir olumsuzluk gelmesi durumunda tarlasını, traktörünü satarak bu zararı karşılamak zorunda kalıyor. Bu nedenle çiftçiyi sigorta yaptırmaya alıştırmalıyız. Sigortasız tarım deliliktir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.