CHP'li Tufan Akcagöz, MHP'li Usta'ya sert sözler

CHP'li Tufan Akcagöz, MHP'li Usta'ya sert sözler
CHP'li Tufan Akcagöz, CHP'yi FETÖ ile ilişikli gösteren MHP'li Usta'ya sert sözler: "Kendisine tavsiyem, ağzından çıkanı kulağı duysun. Bu yakışıksız sözler, bu hakaret niteliğindeki ifadeler, kendisine yakışmıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın, ‘HDP’si, FETÖ’sü bu ülkenin bölünmesi yönünde ne kadar olumsuz niyetleri ve organizasyonları olan grup, fikir varsa bugün CHP hepsiyle ittifak etmektedir’ sözlerine tepki gösterdi. 

"BU İFADELER KENDİSİNE YAKIŞMIYOR"
CHP'nin ilk kongresi olarak kabul ettiği Sivas Kongresi’ndeki ruh ve inançtan, bir milim olsun sapmadığını dile getiren Akcagöz, “Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin birliği ve dirliği için var. CHP, ülkenin kuruluş ve kurtuluş iradesidir. Bizim ne HDP ile ne de FETÖ ile gizli açık bir ittifakımız olamaz ve bunu iddia eden her kim olursa olsun, iddiasını ispatla mükelleftir. Siyaset, çamur atarak yapılmaz. Bu tarz açıklamalar, ülke siyasetinin düzeyini de düşürüyor. Sayın Usta, aynı zamanda bir grup başkanvekili ve parti grubunu da temsil ediyor. Yani söylediği sözler, camiasını da bağlıyor. Kendisine tavsiyem, ağzından çıkanı kulağı duysun. Bu yakışıksız sözler, bu hakaret niteliğindeki ifadeler, kendisine yakışmıyor. Tayyip Erdoğan ne konuşuyorsa, aynı şeyleri konuşuyorlar. Bu hakaretengiz sözleri daha önce Tayyip Erdoğan’ın ağzından defalarca duyduk. Erhan Usta’nınki tekrardan ibaret. Üzülerek görüyoruz ki MHP, AKP ağzıyla siyaset yapmanın ötesine geçemiyor" dedi.

"AKP-MHP İTTİFAKI HAYIRLI OLSUN"
Erhan Usta’nın iftira niteliğindeki açıklamalarının sahte, AKP-MHP ittifakının ise gerçek olduğunu söyleyen Akcagöz, şöyle konuştu: "AKP-MHP ittifakı hayırlı uğurlu olsun. Devlet Bahçeli, sonuna kadar AKP’nin ve Tayyip Erdoğan’ın yanındayım diyor. Hangi AKP? Milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen AKP. Hangi Tayyip Erdoğan? Habur’da sınır kapılarını teröristlere açan Erdoğan. MHP işte bu yapıyla ittifak halinde. MHP bugün, Oslo’da PKK’lılarla pazarlık yapanlarla kol kola. MHP bugün, kendilerine hakaret edenlerle kol kola. MHP bugün, FETÖ’yü milletin başına bela eden ve ‘aldatıldık’ diye bu işten sıyrılmaya kalkanlarla beraber. Erhan Usta’nın, erken seçim konusundaki endişelerini de çok iyi anlıyorum. O da bizim gibi, anketleri takip ediyordur. İlk seçimde MHP baraj altında. Görünen o. Ama bunun sorumlusu elbette millet değil. Bunun sorumlusu, MHP yönetiminin ta kendisidir."
Şenol Üstün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum