Ceza Kimdir?

Ceza Kimdir?
Ceza rap müziğinin öncülerindendir. Asıl adı Bilgin Özçalkan olan Ceza 31 Aralık 1977 yılında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde dünyaya gelmiştir.

 

rap müziğinin öncülerindendir. Asıl adı Bilgin Özçalkan olan Ceza 31 Aralık 1977 yılında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Vermiş olduğu bir röportajda kökenlerinin Çankırı’ya dayandığını belirtmiştir. Asıl mesleği Elektrik teknisyenliği olan Ceza bir süre mesleğini ve müziği bir arada götürse de onun bu farklı ve radikal yapısı elektrik teknisyeni olarak çalışmayı kabullenemeyerek bu işi bırakmasına ve tamamı ile müziğe başlamasına neden olmuştur. Ve müzik hayatına çok genç yaşlarda başlasa da profesyonel olarak bu hayata girişi 1996 yılıdır.

Ceza her zaman sap müziğe olan ilgisinden bahsetmektedir. Gençlik dönemlerinde farklı birçok yarışmaya girmiş ve bazı yarışmalardan birincilikle ayrılmıştır. Ve 1996 yılında kurmuş olduğu ilk grupla resmen müzik hayatına adım atmıştır. İlk grubunu adı U.C.S olan Ceza asıl çıkışını 1998 yılında kurmuş olduğu Nefret grubu ile yapmıştır.

Nefret grubunu kurmadan kısa bir süre önce rap dünyasının tanınan isimlerinden Tarık Gamert yani Dr Fuchs ile tanışmıştır. Nefret grubunu kuran ikili bugün rap dünyasının bu kadar gelişmesi ve sevilmesi yönünde sektöre çok büyük faydalar sağlamışlardır.

Ceza Albümleri

Nefret grubunun 1999 yılında piyasaya sürmüş olduğu ilk albüm derleme rap şarkılardan oluşan Yeraltı Operasyonu isimli albümdür. Bu albüm grubun büyük çıkış yapmasına ve tanınmasına aracı olmuştur. 4 farklı şarkı ile albüme katkı sağlayan Ceza’nın Benim Adım Ceza şarkısı büyük kitlelerin beğenisini almış ve hit olmuştur.      

mp3kedi.com adresinden de ulaşabileceğiniz gibi Ceza Tarık Gamert’in askere gidişi ile birlikte solo olarak çalışmaya başlamıştır ve müzik yaşamına 2000 yılında Meclis- Ala: İstanbul isimli kendine ait olan bir albümle devam etmiştir. Tüm müzik yaşamı boyunca Sezen aksu, Candan Erçetin ve Burcu Güneş gibi büyük isimlere rap vokal şansı yakalamış ve böylece her geçen gün daha çok tanınan bir kişi olmayı başarmıştır.

2002 yılında Medcezir isimli albümünü çıkarmış ve albüm çalışmaları devam ederken aynı zamanda konser ve festivallerde boy göstermeye başlamıştır. H2000 ve Rock İstanbul gibi birçok dev organizasyonda yer almış ve birçok insan tarafından yapmış olduğu müzikle çok sevilmiştir.

Her iki yılda bir yepyeni ve efsane bir albüme imza atan Ceza 2004 yılında Rapstar albümünü yapmıştır. Hemen ardından 2006 yılında Yerli Plaka isimli albümünü çıkararak bugünlere gelen yolunda daha emin adımlarla ilerler olmuştur. Bu albümde yer alan Gelsin Hayat Bildiği Gibi şarkısında Sezen Aksu ile yapmış olduğu düet adından çokça söz ettirmiştir.

Ve Ceza’nın rap ve müzik yaşamındaki en güzel başarılardan birisi şüphesiz ki 2007 yılında Almanya Münih’te düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri yarışmasında en iyi Türk sanatçı ödülünü almış olmaktır.

Yapmış olduğu çalışmalarla sürekli bir gelişim ve yenilik içerisinde olan Ceza 2011 yılında ABD’li rapçi All 6’s And 7’s tarafında yapılan albümde bir düet  yaparak Türkçe şarkı söyleyen ilk sanatçı olmuştur.

Ceza tarzı ve yazmış olduğu şarkılarla günlük yaşama karşı hissettiklerini çok iyi ifade edebilen bir rapçidir. Yazmış olduğu şarkılarda hep toplumsal sorunları çok net bir şekilde ifade etmekte ve bu tür müzik her geçen gün çok daha fazla ilgi çekmektedir.

Bu tarzın en çok tutulan şarkılarından birisi de şüphesiz ki ’dir. Bu şarkı yayınlandığı an milyonlar kişi tarafından izlendi ve kripto paralar bu parça sayesinde ülkemizde ciddi bir bilinirliğe ulaştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.