Cevizin fendi, bademi yendi

Cevizin fendi, bademi yendi
Kuru yemişçilerde cevizin fiyatının geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle, en pahalı ürün olarak bilinen bademi geçtiği bildirildi.

Kuru yemişçilerde iyi kalite cevizin kilosunun fiyatı 35-40 YTL'ye ulaşırken, en pahalı ürün olarak bilinen bademin ise en kalitelisinin kilosu 30 YTL'den satılıyor.

Samsun'un Saathane Çarşısın'da Kuruyemişci Mustafa Kara,'Ceviz içinin kilosu 30 TL'den başlıyor. Geçen sene en pahalı kuruyemiş bademdi. Ama, bu yıl bademin yerini ceviz aldı. Nedeni ise, henüz ceviz mevsimi olmaması ve sezon sonu olmasıdır. 1 aya kadar normal fiyatı bulur. Bu kadar yüksek kalmaz, en fazla 18-20 TL arasında satış yaparız” dedi.

CEVİZ BİRDEN FAZLA HASTALIĞA ÇARE OLUYOR

Kara, Ceviz birden fazla hastalığı'da iyi geldiğini söyleyerek şöyle devam etti:" Ceviz, sağlık açışından çok önemli bir meyve. Düzenli olarak tüketen insanın sağlığını kontrol ediyor. Bu Tıpbi olarak'da kanıtlanmıştır. Bildiğim kadarıyla, kalp hastalıklarını, diyabeti, inmeyi, yüksek kan basıncını, klinik depresyonu azalttığını bliyorum. Cevizdeki fitosteroller, kalın bağırsak, göğüs, prostat kanseri gibi kanser türlerinden korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.'' dedi.

HERGÜN MUTLAKA BİR AVUÇ CEVİZ TÜKETİN

Kara, Misafir sohbetlerinin vazgeçilmezlerinden biri olan cevizin Vatandaşlar tarafından mutlaka tüketilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti. Bir kişi günde iki paket sigara içiyor. Bunun yerine eve giderken bir kilo ceviz alsa hem sağlı hemde parası için daha faydalı olacağını düşünüyorum. Blim adamları her açıklamasında mutlaka ceviz tüketilmesini söylüyorlar ama bizim insanlarımız vurdum duymaz bir yapıya sahip oldukları için hiç birşeyi dikkate almıyorlar. Benim tavsiyem mutlaka en az bir avuç ceviz tüketilmelidir dedi.

Bekir DURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.