Çerkesler iftar programında bir araya geldi

Çerkesler iftar programında bir araya geldi
Samsun Adige Kültür Derneği tarafından organize edilen iftar buluşmaları Samsun ve çevre illerde yaşayan Çerkesleri bir araya getirdi.

Dünyanın her alanda çok büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Adige Kültür Derneği Başkanı Kadir Çemişo (Özyılmaz), insanlığın bu sıkıntıları aşması için her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğuna vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

erkes-3.jpeg

Dünyanın birçok alanda büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu sorunların artan bir ivme ile devam ettiğini dile getiren Başkan Kadir Çemişo (Özyılmaz), “İnsanlar, korona salgını ile esir duruma düştü. Yaşanan bu sıkıntının ardından başlayan Rusya-Ukrayna ve İsrail – Filistin savaşları, diğer kıtalarda yaşanan darbeler, dünyada yaşanan insanlık dramını daha da artırdı. Birde bunlara iklim değişiklikleri, sıcaklıkların artması, buzulların erimesi, fırtınalar ve doğal afetleri de eklersek işler iyice çıkmaz duruma geldi. Yaşanan tüm bu sorunların çözümü noktasında birçok ülke uluslararası platformlarda beraber hareket etmesi zorunlu hale geldi. Temennimiz yaşanan bu sorunların bir an önce ortadan kalkması ve insanların sağlıklı, huzurlu, mutlu ve barış dolu ortamlarda yaşamalarıdır” dedi.

erkes-4.jpeg

"Sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz"
Başkan Kadir Çemişo (Özyılmaz), 16 yıl önce kurulan Adige Kültür Derneği’nin, kurulduğu günden bu yana yaptığı projeler ve etkinliklerle gerek Çerkes halkı ve gerekse de Samsunlular için sosyal sorumluluklarını yerine getirdiğini ve getirmeye de devam edeceğini söyledi. İftar programına katılımın yoğun olmasının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Çemişo, “Samsun ve ilçeleri ile diğer illerde yaşayan soydaşlarımızı yıl içerisinde yaptığımız etkinlikler bir araya getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız bu programlarla bağlarımızın daha da güçlenmesini sağlıyoruz. Katılımlarından dolayı tüm eş ve dostlarımıza minnettarız.” diye konuştu.

erkes-5.jpeg

“Katkılarımız artarak devam edecek”
Adige Kültür Derneği’nin Atakum İlçesi Mimar Sinan Mahallesinde No:188’de bulunan Adige Kültür Parkı'nda hizmetlerini sürdürdüğünü dile getiren Başkan Kadir Çemişo, şunları söyledi: "Birlikten kuvvet doğar. Bu nedenle derneğimize herkesi davet ediyorum. Birlik olursak aşamayacağımız hiçbir sorunumuz olmaz. Üyelerimizin ve hayırsever soydaşlarımızın katkılarıyla Samsun’da bulunan kardeşlerimize karşı sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu yıl gerek ramazan yardımları gerekse de üniversitede okuyan öğrencilerimize verdiğimiz burslarımızla ve diğer etkinliklerimizle insanların hayatlarına küçükte olsa dokunmaya, katkı sağlamaya devam ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar artarak devam edecektir.” Atakum Kültür ve Eğlence Merkezinde sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Ak Parti Atakum Belediye Başkan adayı Özlem Maraş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, Dernek Başkanı Kadir Çemişo (Özyılmaz), yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. İftar yemeği, geleneksel Çerkes Düğünü ile sona erdi.

erkes.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.