CENAZEDE FIRÇA

CENAZEDE FIRÇA
Rize de bakanlar Hayati Yazıcı ve Binali Yıldırım ın da katıldığı cenaze namazında tabutun yanında üzerinde Geliri vakfa aittir yazan yazı tepki çekti.



Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Topluca köylüleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya taleplerini horon oyunu sırasında atma türkü ile ilettiler.

Bakan Hayati Yazıcı, bugün Rize'nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerine ziyaretlerde bulundu. Hemşin ilçesinde devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak için Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar'ı makamında ziyaret ederek brifing aldı. Bakan Yazıcı, Belediye Başkanı Halim Bekar'a “İşleri halledebiliyor musun yardım edeyim mi ?” deyince Başkan Bekar “Yok biz işi hallediyoruz” şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine odadaki bir vatandaş “Ya niye öyle diyorsun yardım istesene bakandan” deyince, Bakan Yazıcı da “Niye söylemiyorsun?” diyerek danışmanlarına “Not alın, sorunlarını halledin ?” talimatı verdi. Ardından Çamlıhemşin ilçesine ziyaret eden Bakan Hayati Yazıcı Çamlıhemşin Kaymakamlığı önünde horonla karşılandı.

Burada Hemşin horonu oynayan Topluca Köyü Horon ekibi kendi aralarına giren ve kendileri ile horon oynayan Bakan Yazıcı'ya taleplerini ilginç bir yöntemle anlattı. Horon ekibi oyun sırasında yöresel atma türkü ile “AKP'ye oyumuz, pek iyi değil halimiz, yoktur yayla yolumuz, bakanım vardı sözünüz, gerçekleşmedi henüz gerçekleşmedi henüz, para etmez çayımız, bozuktur moralimiz” şeklinde taleplerini ilettiler. Bakan Hayati Yazcı ilk anda söylenenleri anlayamazken daha sonra çevredekilerin uyarmaları üzerine söylenenleri dinledi. Topluca Köyü Horon ekibi ile hatıra fotoğraf çektirerek seçimden önce verdiği sözlerin arkasında olduğunu ve taleplerini yerine getireceğini belirten Bakan Hayati Yazıcı “Sürekli taleplerle karşılaşıyoruz ama böyle horonla türküyle talepte bulunmaları güzel oldu” dedi

“Burası Bakkalmıdır?”

Rize'de dün bakanlar Hayati Yazıcı ve Binali Yıldırım'ın da katıldığı cenaze namazında tabutun yanındaki üzerinde “Geliri vakfa aittir” yazan para kasası dikkat çekti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Rize'de dün AK Parti eski Rize Milletvekili Abdulkadir Kart'ın dayısı Kenan Kart'ın cenaze namazına katıldılar. Rize Milletvekilleri ve bürokratlarında katıldığı cenaze namazı Rize Sahil Camisi'nde kılındı. Cenaze namazının kılındığı sırada tabutun hemen yanında bulunan ilginç bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Tabutun yanında bulunan ve üzerinde “Geliri vakfa aittir” yazan bağış kutusu Bakan Hayati Yazıcı'nın da dikkatini çekti. Bakan Hayati Yazıcı'nın yanında saf tutan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'a “Burası bakkalmıdır ?” şeklinde tepkisini dile getirdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.