Çaykara’da HES çatlağı

Çaykara’da HES çatlağı
Trabzon'un Çaykara ilçesinde Solaklı deresi üzerine yapılan HES projesine tepki gösteren köy halkı “Yaşam alanlarımıza saldıranlara asla ve asla göz yummayacağız” dedİ

Çaykara ilçesinde hidroelektrik santrali yapımlarına tepkiler çığ gibi büyüyor. İlçeye bağlı Karaçam ve Köknar beldelerinde halk Solaklı deresi üzerinde yapılan HES projesine tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Bu andan sonra bölgede yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun sorumlusu kesinlikle bizler olmayız” diyerek yetkilileri uyardı.

Köy halkı adına açıklama yapan Ali Dursun, “Karaçam ve Köknar halkının HES'lere karşı olan tutumuna rağmen, HES firmalarının bölgeyi devamlı rahatsız etmeleri, bölge halkının huzurunu, can güvenliğini, bölgede özgür yaşama hürriyetini ciddi derecede tehye atmaktadır. Buna rağmen devletin bölge halkını yok sayarak, şirketlerin yanında yer alıp onlara askeri destek vermeleri bizleri derinden yaralamaktadır. Yakın bir tarihte Derebaşı mevkiinde yaşanan olayın ardından tekrar böyle bir girişimde bulunulması bizi değişik düşüncelere sevk etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.