Canik'te sel önlemleri hızlandı

Canik'te sel önlemleri hızlandı
Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan kış mevsimi öncesi olası sel baskınlarını önlemek amacıyla başlattığı çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçede başlatmış olduğu hizmet seferberliği devam ediyor. Yaklaşan kış mevsimi öncesi vatandaşların mağdur olmaması için bir dizi tedbir alan ekipler, ilçede oluşabilecek muhtemel sel baskınlarını önlemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yağmur suyu şebeke hattı çalışması başlattı.
HEDEF HALKIN GÜVENLİĞİ
Gaziosmanpaşa Mahallesi Mescidi Aksa Cami çevresinde yürütülen çalışmalarda Teknepınar tarafından gelen yağmur sularının yeni döşenen yağmur suyu şebeke hattı ile güvenli bir şekilde tahliyesinin öngörüldüğü bildirildi. Yılanlı Dere tarafından Dündar Tepe tarafına doğru 150 metrelik mesafeye döşenen 400 mm borularla oluşabilecek muhtemel sel baskınlarının önüne geçmeyi, halkın güvenli ve rahat bir ortamda kış ayını geçirmesini sağlamayı hedefliyor.
GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hamza Abdurrahmanoğlu, çalışmalarla ilgili olarak, "İlçemiz coğrafi konumu itibariyle engebeli bir arazi yapısına sahip. Bu nedenle Teknepınar mevki tepelik alanlardan gelen yağmur sularının olası sel baskınlarına sebebiyet vermemesi için Gaziosmanpaşa Mahallesi Mescidi Aksa Cami çevresinde Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yağmur suyu şebeke hattı çalışması başlatmış bulunmaktayız. Burada gerekli tedbirleri alarak mahalle sakinlerinin herhangi bir sıkıntı yaşamasını önlüyoruz. Bu gibi çalışmalarımız devam edecek olup amacımız aniden oluşabilecek sel sularının önüne geçerek halkımızın mağdur olmasını engellemek" dedi.