Canik kimliğe kavuşuyor

Canik kimliğe kavuşuyor
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik beldesinin ilçe olması halinde bir kimliğe kavuşacağını belirterek, beldenin ilçe olması halinde kendilerinin daha hızlı hizmet etme imkanına sahip olacaklarını söyledi.

Samsun'un Büyükşehir Belediyesi hüviyetine kavuşmasıyla birlikte kentin ilçeleri bölünmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Osman Genç, bunun çok geç kalınmış bir uygulama olduğunu ifade etti. Genç, Canik beldesinin mücavir alanının 22 bin hektar büyüklüğünde olduğunu belirterek, "Beldenin ilçe olması halinde daha hızlı hizmet etme imkanı ve fırsatı yakalayacağız. Büyük şehirlerde yapılan bu değişim ile artık alt kademe üst kademe belediyeleri tamamen kalkacak ve ilçe statüsüne geçecek. Belediye yine aynı şekilde hizmet verecek. Kutlukent'in bize bağlanması hizmet etme noktasında bir aksaklık yaşatmaz. Çünkü orada şuan devletin göreve yapan memurları var. Ayrıca tek elden hizmet götürülecek olması bölgeyi daha da kalkındırır" dedi.
İlçede tüm kamu kurumlarını temsilciliğinin olması ve sadece ilçenin sorunlarıyla alakalı iş yapmaları sorunlarının daha kolay çözülmesine neden olacağını vurgulayan Başkan Osman Genç, "Statü olarak aidiyet duygusu getirecek. Canik ilçe olduğu zaman Atakum, İlkadım ve Gazi ilçe olduğu zaman vatandaşlar o ilçenin insanı olarak kendisini ifade edecek. Aidiyetlik duygusu geliştikten sonra insanlar kendini Canikli olarak ifade etmesi daha hayırlı olacak. Biz geldiğimizde 52 bin nüfusu olan beldemiz bugün 64 bin nüfusa çıktı. İlçe olabilmenin yolu da 60 bin nüfusu yakalamaktan geçiyor. Burada bizim hizmet anlayışımız insanları buraya çekti ve bölgemizin ilçe olmasını sağladı. Bizim nüfusumuz 2004'ten sonra 12 bin artmıştır" diye konuştu.

İHA