Canik çehresini değiştiriyor

Canik çehresini değiştiriyor
Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etap çalışmaları kapsamında ihalesi yapılan 30 Blok 1344 konutun temel kazı çalışmaları başladı.

Karadeniz'in en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olma özelliğini taşıyan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etap çalışmaları kapsamında 9 Mayıs 2011 tarihinde ihalesi yapılan 30 Blok 1344 konutun temel kazı çalışmaları başladı. İhaleyi alan firma tarafından oluşturulan şantiye ile birlikte harekete geçen ekipler yoğun mesai harcıyor. B1 tipi 91.19 m², CS tipi 112.09 m², CK1 tipi 136.41 m², G tipi 98.87 m² ve 123.78 m² olmak üzere dört tip dairenin yer alacağı proje alanında incelemelerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kentsel dönüşümle birlikte ilçemizi yeni bir çehreye kavuşturuyoruz. Canik'te çarpık kentleşmeye artık müsaade etmiyor, asla müsamaha göstermiyoruz. Halkımızın işbirliğiyle çarpık kentleşmeyi kentsel dönüşümle değiştiriyoruz" dedi.

"ŞEHİRLER CANLI ORGANİZMALARA BENZER"

Şehirleri canlı organizmalara benzettiklerini söyleyen Genç, "Bu sistemler doğru değilse, şehirler sakat ve yaşanması problemli yerler haline gelmekte. Canik Belediyesi olarak bunu dikkate alarak TOKİ başkanlığıyla birlikte başlattığımız kentsel dönüşüm hamlesi ile ilçemize adeta cansuyu verdik. Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı Projesi ile birlikte modern ve çağdaş bir kent olma yolunda önemli bir adım attık. 2688 konuttan oluşan bu devasa proje sayesinde yaşanabilir bir kent oluşturuyoruz. Bu projenin 2. etap çalışmasının başlaması bizlerde ayrı bir heyecan uyandırdı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.