Canik Belediye Meclisi saldırıları lanetledi

Canik Belediye Meclisi saldırıları lanetledi
Canik Belediyesi Meclisi, İskenderun'da 7 askerin şehit düştüğü terör saldırısını ve İsrail'in Filistin'e yardım götüren gemilere yönelik yaptığı saldırıyı kınadı

Canik Belediye Meclisi Haziran ayı oturumunda İskenderun'daki terör saldırısını ve İsrail'in Filistin'e yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyı lanetledi. Meclis adına konuşan Başkan Osman Genç, "Dün yaşadığımız iki olay hepimizi derinden üzdü. Bir yanda İskenderun'da 7 delikanlımızı şehit verirken, diğer yandan Filistinli kardeşlerimize insani yardım götüren gemilere İsrail tarafından yapılan saldırıda suçsuz, günahsız ve amaçları tamamen yardım olan insanların hayatını kaybetmesi bizlerin yüreğini burktu. İsrail Devleti tarafından yükü merhamet ve şevkat olan gemiye alçakça yapılan saldırıyı nefretle ve lanetle kınıyoruz" dedi.

YANLARINA KALMAYACAK

İsrail Devletinin başlıbaşına terör yöntemleri kullanarak bölgede kan ve gözyaşı akıttığını ifade eden Genç, "Bunlar yetmezmiş gibi bir de insani yardım taşıyan gemilerdeki sivil insanları öldürmesi bardağı taşırmıştır. İsrail'in yaptığı elbette yanına kalmayacaktır. Gözünü kan bürümüş olan İsrail, yaptıklarıyla sadece bizlerin değil, dünya ülkelerinin de nefretini kazanmıştır. Yine İskenderun'da 7 askerimizi şehit eden teröristler, elbette amaçlarına ulaşamayacaktır. Büyük Türkiye Cumhuriyeti, bu yapılan kanlı terör eylemlerinin hesabını mutlaka soracaktır. Her iki kanlı eylemi de kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.