Büyükşehir'in ipi kimİn elinde?

Büyükşehir'in ipi kimİn elinde?
Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kemal Vehbi Gül, Büyükşehir Belediyesi'nde iplerin başkasının elinde olduğunu ve belediyeye ayrılan kaynakların nerelere harcandığının takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan adayı Vehbi Gül'den çarpıcı açıklamalar

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kemal Vehbi Gül, belediyeciliği bilmeyen insanların işbaşında olduğu sürece Samsun'un sorunların çözülemeyeceğini söyledi. Yöneticiliğin çözüm üretme yeri olduğunun altını çizen Gül, "Çözüm üretmeniz için o konuya vakıf olmanız gerekiyor. Maalesef Büyükşehir'de beyin takımı yok. Maddi konuya gelince. Büyükşehir'in kazandığı paralarla yapılan hizmetleri bir karşılaştırın. Bu paralar nerelere harcandı? Bunun hesabını versinler. En önemlisi belediyecilikte özgür olmak şart. Büyükşehir'in ipleri başkalarının elinde. Amaç Samsun'un iflas etmesi " diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gül, sistemsiz ve günü birlik çalışmalarla kentte varolan sorunların çözülemeyeceğini belirterek, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


İNSANLARI KARŞI KARŞIYA GETİRMEYİN
Samsun gündemini günlerce meşgul eden ve hala net bir sonuca ulaşılamayan Yabancılar Pazarı'nın yeni yeri hakkında, "Mimari olarak çok kötü bir yapı" diyen Gül, "Binlerce insanın ekmeği yediği büyük bir kapı orası. Kanuni engeli olmayan önlemlerle kimse mağdur edilmeden çözülebilirdi. Oysa şimdi bir yanda Mimarlar Odası bir yanda esnaf karşı karşıya getiriliyor. Bizim mimari geçmişimiz diğer medeniyetlere öncelik etmiştir. Hem hizmet etmek hem de Türk İslam mimarisini oluşturacak eserler bırakmalıyız. Yapılan binanın mimari hiçbir değeri yok " diye konuştu.


200 EVLER PEŞKEŞ ÇEKİLECEK
200 Evler mevkiinde oturan vatandaşların mağdur edildiğini vurgulayan Gül, orada yaşayan insanların kendisini sık sık ziyaret ettiklerini söyleyerek, acı içinde yakındıklarını belirtti. 200 Evler'de yaşayan vatandaşlara önlerine sunulan belgeleri imzalamamaları yönünde telkinde bulunduğunu belirten Gül, "Büyükşehir Belediyesi'nde konuya hakim olmadıkları ve bilmedikleri için bir çözüm üretemezler. Yetişmiş insanlar yok. Beyin sorunu var. Samsun bu kaynaklarla bir milyonun üzerinde refah içinde yaşayan bir şehir olurdu. Koltuğa oturmakla olmuyor. 200 Evler'deki arsa çok değerli olduğu için peşkeş çekilecek. Ben orada yaşayan vatandaşlarımıza söyledim. Sizlere dayattıkları anlaşmalara imza atmayın. Direnin dedim. Yıkmak çözüm değil. 200 Evler çözülebilir bir sorun. Ama Büyükşehir Belediyesi işi bilmediği ve çözmek istemediğinden olmuyor. Neşteri nasıl kullanacağını iyi bilmelisin. Ellerinde imkanları var ama elindekini kullanmayı bilmedikten sonra bir şeye yaramıyor "diye konuştu. Gül, önümüzdeki günlerde temeli atılıcak olan Raylı Sistem Projesi ile ilgili, "25 yıl önce değerlendirdim batık yatırım olduğu için üstüne düşmedim" değerlendirmesinde bulundu.

Bülent Karslıoğlu