Büyük gün bugün

Büyük gün bugün
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, "Ergenekon Soruşturması"na ilişkin incelemenin henüz tamamlanamadığını belirterek, iddianame konusunda açıklamayı 14 Temmuz pazartesi günü yapmayı planladıklarını söyledi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesindeki makamında basın mensuplarına açıklama yapan Çolakkadı, soruşturmayla ilgili hazırlanan iddianame konusunda aslında bugün bir açıklama yapmayı planladıklarını, ancak kapsamlı olan iddianame üzerindeki incelemeleri tamamlayamadıklarını bildirdi. Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine aktarılan iddianame üzerindeki incelemenin sürdüğünü ifade eden Çolakkadı, 14 Temmuz pazartesi günü saat 11.00'de konuya ilişkin açıklama yapmayı öngördüklerini kaydetti.

ERGENEKON SORUŞTURMASI
Ergenekon soruşturması kapsamında Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 48'i tutuklu, 85 sanığın yer alacağı belirtildi. 40 bölümden oluşan iddianamenin 60 sayfasında ''Danıştay Saldırısı''nın ele alındığı öğrenildi. ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli orgeneral Hurşit Tolon ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile diğer 7 tutuklu şüphelinin de aralarında bulunduğu kişiler hakkında ise ek iddianame düzenlenecek.