Bu yıl kuraklık görülmeyecek
Amasya'da bulunan baraj ve göletlerde önceki yıllara oranla doluluk yaşandığı bildirildi. DSİ 73. Şube Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, il genelinde bulunan 19 baraj ve göletin bu yılki doluluk oranları memnuniyet verici düzeyde bulunuyor. Suluova ilçesinde bulunan ve 63 milyon metre küplük hacmi ile ilin en büyük barajı olan Yedikır Barajı'nın bu yıl yüzde yüz doluluk oranında olduğu, geçen yıl ise bu oranın 43 milyon metreküpe kadar düştüğü kaydedildi.
LADİK'TE DOLULUK YÜZDE 100
Yetkililer, Amasya sınırlarında olan ancak sulama sahası Ladik yöresi olarak belirlenen Derinöz Barajının ise 18 milyon metreküp ile yüzde yüzlük doluluk oranına sahip olduğunu söylediler. Amasya sulama sahasında kullanılan Ladik Gölü'nün ise 50 milyon metre küplük kapasitesinin bu yıl yüzde yüz dolu olduğunu belirten yetkililer geçen yıl gölün yüzde 39 oranında doluluğa sahip olduğunu hatırlattı.
EN FAZLA DOLULUK BU YIL GERÇEKLEŞTİ
Amasya'da 2008 yılında genel olarak ortalama yüzde 65 oranında doluluk olduğunu, bu yıl ise bu oranın yüzde 95 ulaştığını kaydeden yetkililer, 2003 yılında bu oranın yüzde 57, 2006 yılında yüzde 70, küresel ısınmanın en çok hissedildiği 2007 yılında ise yüzde 50 oranında ölçüldüğünü belirtti.